Εικαστική Performance «La poupée» by artista Xanthie

Ένα Όνειρο που Γίνεται Εφιάλτης

by Times Newsroom

Ο Χώρος τέχνης AndieArt σας περιμένει στην λήξη της έκθεσης 19 Νοεμβρίου 2023 στις 12:00 για να απολαύσετε τη μοναδική αυτή παράσταση που γίνεται, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της Ομαδικής Έκθεσης «19 ημέρες τέχνης κατά της Παιδικής Κακοποίησης / LISTEN … A CHILD’S CRY.», είσοδος ελεύθερη.

Η Artista Xanthie (Ξανθή Ταβουλαρέα) με τις κούκλες της και σε συνεργασία με τις κούκλες του αξέχαστου κουκλοπαίχτη Λάκη Αποστολίδη*, παρουσιάζουν μια συγκλονιστική παράσταση που ανατρέπει τα στάνταρ του θεάτρου.

La poupée” – Η Ψυχή της Κακοποίησης

Στον πυρήνα της κοινωνίας μας, κρύβεται ένα σκοτεινό μυστικό – η παιδική κακοποίηση. Μέσα από το εξαιρετικό έργο των κούκλων και των δημιουργών ArtistaXanthie και Λάκη Αποστολίδη, παρουσιάζεται μια σκοτεινή κοινωνική πραγματικότητα. Οι κούκλες, οι αθώοι πρωταγωνιστές, υφίστανται την αδικία και την κακοποίηση στα χέρια των άλλων κούκλων, ενώ η Artista Xanthie κρατά, επικοινωνεί, αλληλεπιδρά με το μικρό παιδί, σύμβολο της αθωότητας που χάνεται.

Μέσα από αυτό το συγκλονιστικό θέαμα, το κοινό καλείται να συναισθανθεί τον φόβο, την ανασφάλεια και την ανάγκη για προστασία που νιώθουν τα παιδιά που υφίστανται κακοποίηση.

Η παράσταση αναδεικνύει την ανάγκη της διακοπής αυτού του κύκλου κακοποίησης και της προστασίας των αδύναμων.

Η “La poupée” είναι μια παράσταση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και αποτελεί ένα ισχυρό πολιτιστικό και κοινωνικό στίγμα.

*Ο Λάκης Αποστολίδης είναι ένας από τους πρώτους κουκλοπαίχτες της μεταπολεμικής Ελλάδας, και οι κούκλες του για πρώτη φορά «ξυπνούν» και παίζουν μετά τον θάνατό του.

H Διάρκεια της έκθεσης είναι 1-19 Νοεμβρίου 2023

Στηρίζοντας ταυτόχρονα “Το Χαμόγελο του Παιδιού“, αποδίδοντας στον Οργανισμό το 10% από την πώληση κάθε «έργου» και το 5% από κάθε συμμετοχή, υποστηρίζοντας τις ολιστικές δράσεις και υπηρεσίες του.

Στοιχεία επικοινωνίας:

AndieArt: Αντιγόνη Παγώνα (χώρος έκθεσης)

[email protected] – Τηλ. 211 416 6448

Διεύθυνση: Φαραντάτων 17, 11527 Αθήνα

www.antigonipagona.com

Artista Xanthie: (Ξανθή Ταβουλαρέα)

Τηλ. 210 6131435 – 6989 406898 – www.xanthie.eu[email protected]

Υπεύθυνη οργάνωσης: Μαρλού Ξηνταριανού[email protected]www.betterflydigital.gr

Με την υποστήριξη: Κάμπος Χίου – www.kampos.chios.gov.gr

*Οι παραστάσεις κι οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ – ΡΕΟΝ ΘΕΑΤΡΟ 2022-2025

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή