Τα βραβεία της Αγοράς του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

by Times Newsroom

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, η Αγορά του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απένειμε τα βραβεία της. Η επικεφαλής της Αγοράς, Αγγελική Βέργου, καλωσόρισε το κοινό και σημείωσε: «Ήταν έξι πολύ παραγωγικές ημέρες, γεμάτες συναντήσεις, προβολές και ελπίζουμε νέες συνεργασίες. Ευχόμαστε να απολαύσατε την παραμονή σας στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε τις υπέροχες ταινίες σας στη σκοτεινή αίθουσα ή στην μικρή ή/και τη μεγάλη οθόνη, από τη θαλπωρή του σπιτιού μας. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα επίπεδα και ελπίζουμε να σας δούμε και πάλι στη Θεσσαλονίκη με τις ολοκληρωμένες ταινίες σας».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Ελίζ Ζαλαντό, γενική διευθύντρια του Φεστιβάλ: «Νιώθω ευγνώμων για ακόμη μια χρονιά. Θέλω απλώς να σας ευχαριστήσω όλους που ήρθατε και περάσατε χρόνο μαζί μας, τις κριτικές επιτροπές, τις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες, τους συνεργάτες και τους χορηγούς και φυσικά όλη την ομάδα του Φεστιβάλ. Θα ήθελα επίσης να εφιστήσω την προσοχή σας σε μια νέα πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε πέρσι. Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά για την ενότητα Agora Series και εκτός από τα πολύ ενδιαφέροντα πάνελ και τις ομιλίες που είχαμε, είχαμε και την πρωτοβουλία Meet the Future, όπου παρουσιάστηκε η νέα γενιά σεναριογράφων από την Ελλάδα που θα μας χαρίσει στο μέλλον τις μεγάλες σειρές που θα παρακολουθήσουμε. Σας ευχαριστώ».

Έπειτα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, αναφέρθηκε στον ρόλο της ambassador της Αγοράς, λέγοντας ότι σκοπός είναι «να επικοινωνεί με το κοινό, τους δημοσιογράφους και τους θεσμούς τι είναι η Αγορά και το πώς αυτή στηρίζει και προωθεί τον οπτικοακουστικό τομέα». Και πρόσθεσε: «Η θρυλική ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου μάς έκανε την τιμή να εκπροσωπήσει την Αγορά», καλώντας στη σκηνή τη «σπουδαία κυρία του ελληνικού τραγουδιού», κάνοντας παράλληλα αναφορά στην τεράστια καριέρα της.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε η σπουδαία Χάρις Αλεξίου, ambassador της φετινής Αγοράς: «Το να βρίσκομαι δίπλα στη νέα γενιά και να προσφέρω τη στήριξή μου είναι μία από τις βασικές μου προτεραιότητες. Για αυτόν τον λόγο αποδέχτηκα την πρόκληση να αναλάβω τον ρόλο της ambassador, με την ελπίδα να φέρω στο προσκήνιο την τόσο σημαντική δουλειά που συντελείται στην Αγορά του Φεστιβάλ. Έχω παρακολουθήσει όλες τις παρουσιάσεις των πρότζεκτ και έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι αποφάσισαν οι κριτικές επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μετρά στο τέλος είναι η εμπειρία, οι συνδέσεις και οι επαφές που γίνονται εδώ στη Θεσσαλονίκη. Καλή τύχη σε όλες και όλους και ανυπομονώ να δω τις ταινίες σας σύντομα στη μεγάλη οθόνη!

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com