Εισβολή στο Καπιτώλιο: Η Ιβάνκα Τραμπ «άδειασε» τον πατέρα της – Δεν πίστεψε τα περί νοθείας στις εκλογές του 2020

Κατέθεσε στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων

by Times Newsroom

Η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και σύμβουλός του, η Ιβάνκα Τραμπ, κατέθεσε στην ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2020 στο Καπιτώλιο ότι δεν πίστεψε τους ισχυρισμούς του πατέρα της ότι η ήττα του στις προεδρικές εκλογές οφειλόταν σε νοθεία.

Η Ιβάνκα Τραμπ, μία από τις πιο πιστές συνεργάτιδες του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της προεδρίας του, κατέθεσε μέσω βίντεο στην επιτροπή.

«Σέβομαι τον υπουργό Δικαιοσύνης (Ουίλιαμ) Μπαρ, οπότε δέχθηκα όσα είπε» επεσήμανε.

Σύμφωνα με την Ιβάνκα Τραμπ, ο Μπαρ δήλωσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν εντόπισε σοβαρή νοθεία στις προεδρικές εκλογές του 2020 η οποία να στηρίζει τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι του «έκλεψαν» τις εκλογές.

Η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων έδειξε ένα βίντεο από την κατάθεση του Μπαρ ενώπιόν της. Σε αυτό ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ χαρακτηρίζει «μ..κίες» τους ισχυρισμούς του Τραμπ.

Ο Μπαρ υπογράμμισε ότι «είχα δηλώσει στον πρόεδρο με εμφατικό τρόπο ότι δεν βλέπω ενδείξεις νοθείας η οποία θα μπορούσε να έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Και ειλικρινά ενάμιση χρόνο μετά ακόμη δεν βλέπω».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε εξάλλου ότι είπε στον Τραμπ ότι οι ισχυρισμοί του έχουν «μηδενική βάση».

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην πρόεδρος έχει καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/ Ipsos που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, το 58% των Ρεπουμπλικανών θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 είναι προϊόν νοθείας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή