Εκδήλωση για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

by Times Newsroom

Με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή «Foodrprint», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει επιστημονική ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 (ώρες 11:30-14:00), στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη.

Ο εργοφυσιολόγος-αθλητικός διατροφολόγος, διδάκτωρ διαιτολογίας-διατροφής και χρυσός Βαλκανιονίκης στην ορεινή ποδηλασία Κωνσταντίνος Μπάρδης και η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρία Πατσιλίβα θα μιλήσουν για τη Μεσογειακή Διατροφή και θα αναλύσουν τα οφέλη της για την υγεία. Στη συνέχεια, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ  «Το Τέλειο Γεύμα» (Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κορέα, 2023, Διάρκεια: 70′), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη. Το ντοκιμαντέρ φανερώνει μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής αποκαλύπτοντας πώς και γιατί αυτή η διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές του κόσμου αλλά και πώς μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Foodrprint» παρουσιάζεται έως τις 30/9/2024, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, σε συνεργασία με την Anemon Productions. Μέσα από τις φωτογραφίες των ευρωπαίων φωτογράφων Johann ClausenElena HeatherwickΜυρτώ ΠαπαδοπούλουChris de Bode και Maria Contreras Coll, αναδεικνύονται διαφορετικές πτυχές της Μεσογειακής Διατροφής συνδέοντας την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315, (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00
Τ: 27310 89315 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com