Εκλογές Τουρκία – Ανησυχητικό το μήνυμα Ερντογάν: Αν χρειαστεί θα προστατεύσουμε το μέλλον με τίμημα τη ζωή μας

Ανησυχία προκαλούν όσα ανέφερε σε ανάρτηση του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία.

by Times Newsroom

«Αν χρειαστεί, θα προστατεύσουμε την ανεξαρτησία και το μέλλον μας με τίμημα τη ζωή μας, όπως κάναμε και το βράδυ της 15ης Ιουλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν παραπέμποντας σε κλίμα βίας.

Ζητώντας τη στήριξη των πολιτών για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. «Όποιες επιθέσεις κι αν δεχτούμε, δεν θα ρίξουμε σκιά στη βούληση του έθνους και στη δημοκρατία μας», σχολίασε ο Ερντογάν.

Δημοσιογράφος προειδοποιεί για απόπειρα δολοφονίας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Την ώρα που ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ο έγκριτος δημοσιογράφος και διευθυντής του αντικυβερνητικού καναλιού TELE1, Μερντάν Γιανάρντα, προειδοποιεί για απόπειρα δολοφονίας του

Συγκεκριμένα, ο Γιανάρντα στον λογαριασμό του στο Twitter προειδοποιεί ότι μια ομάδα από τη Γεωργία βρίσκεται στην Τουρκία για τη δολοφονία του βασικού αντιπάλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιαναρντάγ αναφέρει: «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μοιραστούμε -έστω κι αυτή την ώρα- ένα σημαντικό γεγονός που θα επηρεάσει βαθιά την πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας. Επειδή εμπιστεύτηκα την πηγή μου… Αναφέρεται ότι μπήκε από τη Γεωργία στην Τουρκία μία ομάδα για να δολοφονήσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου».

Σύμφωνα πάντα τους ισχυρισμούς του Γιαναρντάγ, το πρόσωπο που οργάνωσε αυτή την επιχείρηση με αντάλλαγμα να του δοθεί χάρη είναι ο φυγάς επιχειρηματίας Γκαλίπ Οζτούρκ, ιδιοκτήτης της Metro Holding και της Metro Tourism, ο οποίος ζει στη Γεωργία για καιρό, αλλά έχει καταδικαστεί στην Τουρκία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία ενός προσώπου».

«Όπως είπα, αυτός είναι ένας ισχυρισμός, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Δεν είμαι σίγουρος για τα ονόματα συγκεκριμένα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό, παρόλο που είναι ένας ισχυρισμός χαμηλής πιθανότητας, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να το λάβουν υπόψη όλες οι μονάδες ασφαλείας του κράτους. Το θέτω υπόψη της κοινής γνώμης» διευκρινίζει, αλλά προσθέτει:

«Δώστε προσοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Σαμψούντας. Υποστηρίζεται επίσης ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας σε αυτό το συλλαλητήριο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την προειδοποίηση».

Πάντως, αναγνωρίζει ότι τον «πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος του Γκαλίπ Οζτούρκ. Είπε ότι οι ισχυρισμοί δεν ήταν αληθινοί. Τόνισε συγκεκριμένα ότι αν συνέβαινε ένα περιστατικό δεν θα είχε καμία σχέση με τον πελάτη του. Είναι και δημοσιογραφική ευθύνη να το μεταφέρω. Έχω ήδη δηλώσει ότι μοιραζόμαστε έναν ισχυρισμό».

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Πρωτιά του Κιλιτσντάρογλου δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας KONDA, ο Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει το 49,3% των ψήφων και ο Ερντογάν το 43,7%. Ο Σινάν Ογάν συγκεντρώνει 4,8% και ο αποσυρθείς Μουχαρέμ Ιντζέ ποσοστό 2,2%.

Την ίδια ώρα, ο Κιλιτσντάρογλου, φέρεται να κερδίζει τον δεύτερο γύρο των εκλογών με 51,3%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metropoll.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com