Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 3-1: Επιστροφή στις νίκες για την Εθνική ομάδα – Δείτε τα γκολ

Πέλκας, Μασούρας και Μάνταλος οι σκόρερ στη Ριζούπολη

by Times Newsroom

Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε, αφού η 1η θέση του ομίλου στο Nations League είχε ήδη εξασφαλιστεί, αλλά η ήττα από την Κύπρο πριν λίγα 24ωρα έδωσε έξτρα κίνητρο στην Εθνική Ελλάδας, η οποία ήθελε να επιστρέψει στις νίκες και το έκανε με το 3-1 επί της Βόρειας Ιρλανδίας στη Ριζούπολη χάρη στα γκολ των Πέλκα, Μασούρα και Μάνταλου.

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και τελικά την Εθνική ομάδα να βρίσκει γκολ στο 14′, όταν ο Μπάλντοκ σέντραρε, ο Πίκοκ-Φάρελ έκανε κακή έξοδο πέφτοντας πάνω στον Φλάναγκαν και η μπάλα κατέληξε στον Πέλκα, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Σκορ που δεν έμεινε παρά μόνο για τέσσερα λεπτά όμως, αφού στο 18′ ο Λέιβερι πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 μετά τη σέντρα που έγινε αριστερά.

Δύο λεπτά μετά ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ και σημάδεψε το δοκάρι, με τον Πέλκα να αστοχεί στην επαναφορά, σε μια φάση όμως που ήταν ως μη γενόμενη αφού καταλογίστηκε οφσάιντ, για να ακολουθήσει στο 23′ η φιλόδοξη προσπάθεια του ΜακΓκένις που προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Βλαχοδήμο πίσω από τη σέντρα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Όπως και να έχει, ήταν μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους και η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι δεν είχε πολλές τέτοιες στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Ελλάδα προσπάθησε να απειλήσει και με τον Μπακασέτα, όπως για παράδειγμα έγινε με τη διπλή του προσπάθεια στο 36′, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο β’ μέρος, όμως, τα πράγματα ήταν καλύτερα και μάλιστα από νωρίς, όπως φάνηκε και στο 48′, όταν η ωραία συνεργασία των παικτών του Γκουστάβο Πογέτ είχε ως αποτέλεσμα ο Μασούρας να βγει σε θέση για γκολ αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν να απομακρύνουν τη μπάλα πριν εκτελέσει.

Δεν έγινε, επομένως, εκεί το 2-1, έγινε όμως λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 55′: Ο Μάνταλος έκλεψε και έδωσε στον Μπακασέτα που πέρασε την πάσα για τον Μασούρα, ο οποίος κατάφερε να πλασάρει αυτή τη φορά και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το νέο προβάδισμα της Ελλάδας. Στο 65′ ήταν η σειρά του Ιωαννίδη να απειλήσει με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μπάλντοκ και γενικά η Εθνική ομάδα έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και δεν ένιωσε κάποια απειλή από τους Βορειοϊρλανδούς, για να κλειδώσει τελικά τη νίκη στο 80′, όταν ο Μάνταλος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με τρομερό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πίκοκ-Φάρελ γράφοντας το 3-1.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  • Ελλάδα 15
  • Κόσοβο 9
  • Κύπρος 5
  • Β. Ιρλανδία 5

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (76′ Μπουχαλάκης), Πέλκας (67′ Φούντας), Μασούρας (76′ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (67′ Δουβίκας).

Βόρεια Ιρλανδία: Πίκοκ-Φάρελ, Μπράντλεϊ (68′ Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (77′ Φέργκιουσον), ΜακΝερ, ΜακΚαν, Ντέιβις, Τόμπσον, Μαγκένις (77′ ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (68′ Γουάιτ).

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com