Έλον Μασκ: Έφερε το χάος στο Twitter σε δύο εβδομάδες – «Προ των πυλών η χρεοκοπία»

Ξόδεψε 44 δισεκατομμύρια, ρευστοποιώντας μεγάλο μέρος της περιουσίας του

by Times Newsroom

Ο Έλον Μασκ μπορεί όταν αγόραζε το Twitter να υπόσχονταν μια πλατφόρμα που ο καθένας θα εκφράζονταν ελεύθερα και να ξεκαθάριζε ότι η κατάσταση θα παρέμενε όπως ήταν, όμως διεθνή δημοσιεύματα τονίζουν πως έφερε το χάος και την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, το Γαλλικό Πρακτορείο υποστηρίζει ότι ο Μασκ ανέφερε σε εργαζόμενους πως «μπορεί να έχουμε έλλειμμα ταμειακών ροών πολλών δισεκατομμυρίων». Ταυτόχρονα, σε μια εσωτερική επιστολή του τους είχε γράψει ότι η πορεία θα είναι «κοπιαστική», και ότι τώρα πρέπει «να πηγαίνουν στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα», έπειτα από μήνες τηλεργασίας.

Οι εργαζόμενοι τον ρώτησαν επίσης για τους κινδύνους που συνδέονται με την ταχεία ανάπτυξη νέων, μη δοκιμασμένων λειτουργιών, την προτιμώμενη μέθοδο του αφεντικού της Tesla και της SpaceX.

Ο λόγος ανησυχίας; Η αμερικανική υπηρεσία ανταγωνισμού (FTC) που εξέδωσε χθες μια σπάνια προειδοποίηση κατά της πλατφόρμας: «Παρακολουθούμε τις πρόσφατες εξελίξεις στο Twitter με μεγάλη ανησυχία», δήλωσε στο Reuters ο Ντάγκλας Φάραρ, διευθυντής δημοσίων υποθέσεων της FTC.

«Κανένας διευθύνων σύμβουλος ή εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου». Η υπηρεσία υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα κινδυνεύει να της επιβληθούν σημαντικά πρόστιμα αν δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την υπηρεσία για την ασφάλεια και την εμπιστευτικότητα των δεδομένων. Ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι που γνωρίζουν αυτούς τους κανόνες δεν εργάζονται πλέον στο Twitter.

Μαζικές απολύσεις

Ο Μασκ μπορεί αρχικά να ανέφερε ότι δεν θα διώξει κανέναν, όμως μόλις ανέλαβε απέλυσε 3.500 εργαζόμενους –από τους συνολικά 7.500-, ενώ ανάμεσα τους περιλαμβάνονται και έγκυες. Σύμφωνα με τον CEO της Tesla απολύονται οι «μη παραγωγικοί», όμως πολλοί τονίζουν το γεγονός ότι αυτό δεν δικαιολογείται από κάπου, αφού μόλις ανέλαβε και δεν έχει κάποια πλήρη εικόνα.

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο Έλον Μασκ θα αγοράσει το Twitter, πολλοί χρήστες και διαφημιστές ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν, κάτι που ξεκίνησε να γίνεται. Μέχρι στιγμής, έχει χάσει 1.000.000 χρήστες, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται με τους διαφημιστές που βάζουν τα λεφτά.

Έτσι, ο Μασκ ένα από τα πρώτα tweet που έκανε μόλις αγόρασε την εταιρεία, ήταν μια έκκληση στους διαφημιστές για να παραμείνουν.

Το φιάσκο με τη συνδρομή 8 δολαρίων

Η κυκλοφορία του Twitter Blue την Τετάρτη, της νέας φόρμουλας μηνιαίας συνδρομής 8 δολαρίων για τον έλεγχο αυθεντικότητας του λογαριασμού χρηστών, είχε ως αποτέλεσμα αντιφάσεις και την έκρηξη πλαστών προφίλ.

«Κράζετέ με όλη μέρα, αλλά θα σας κοστίσει 8 δολάρια», έλεγε πριν μέρες. Αποτέλεσμα της νέας πολιτικής: Ο Super Mario Bros του Nintendo να σηκώνει το μεσαίο δάκτυλο. Ο Λεμπρόν Τζέιμς να ζητά μεταγραφή. Ο Τζορτζ Ουόκερ Μπους να γράφει «μου έχει λείψει να σκοτώνω Ιρακινούς». Η μόνιμη αξιοπιστία αυτών… τα 8 δολάρια. Χρήστες που πληρώνοντας τη συνδρομή παρίσταναν τους προαναφερθέντες. Και εκτός άλλων το «δικαίωμα» αναρτήσεων όπως το «Ολοκαύτωμα ήταν fake news».

Επίσης, πολλοί χρήστες άλλαζαν το προφίλ τους σε «Έλον Μασκ» παριστάνοντας έτσι τον δισεκατομμυριούχο και τον τελευταίο να αφαιρεί λογαριασμούς που τον χλεύαζαν με αυτόν τον τρόπο. «Παρακαλώ σημειώστε ότι το Twitter θα κάνει πολλά ανόητα πράγματα μέσα στους επόμενους μήνες. Θα κρατήσουμε ό,τι λειτουργεί και θα αλλάξουμε ό,τι δεν λειτουργεί», έγραψε στο Twitter ο πολυδισεκατομμυριούχος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή