«Ένα βιβλίο ελεύθερο στην πόλη» – Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

by Times Newsroom

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20/11), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει video με αφήγηση του παιδικού ψηφιακού βιβλίου (e-book) Ένα βιβλίο ελεύθερο στην πόλη της Κατερίνας Παπαγαρυφάλλου σε εικονογράφηση Δέσποινας Ανδρέου (ΠΙΟΠ 2020).

Ένα βιβλίο μπορεί να σε ταξιδέψει παντού. Τι γίνεται όμως όταν ένα βιβλίο ταξιδεύει; Όταν ένα βιβλίο περνάει από χέρι σε χέρι και η ιστορία που αφηγείται  βοηθάει πολλά παιδιά να ονειρεύονται, να μη φοβούνται, να χαίρονται, να αγαπάνε; Στο παραμύθι παρουσιάζονται διαφορετικές ιστορίες παιδιών που τα ενώνει ένα βιβλίο. Αυτές τις ιστορίες θα αφηγηθούν στο video, μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς ενώ παράλληλα θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Το παραμύθι βραβεύτηκε στον διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου που προκήρυξαν η Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας  (Απρίλιος 2018). Το ψηφιακό βιβλίο, που εμπλουτίζει τη σειρά παιδικών ψηφιακών παραμυθιών του ΠΙΟΠ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ιδρύματος.
Δείτε την παιδική ιστορία στο κανάλι του ΠΙΟΠ στο ΥοuTube

Με αφορμή τον εορτασμό, οι παιδικές εκδόσεις ΠΙΟΠ, τα είδη γραφική ύλης και τα παιχνίδια θα προσφέρονται με έκπτωση από 10 έως και 35% στα Museumshops Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και στα πωλητήρια του Δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ, από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου 2023.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, 105 58 Αθήνα
Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com