Εορταστικές κάρτες για τους έγκλειστους της χώρας από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και το ART HUB Athens

by Times Newsroom

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το ART HUB Athens πραγματοποίησε επιτυχώς το καλλιτεχνικό εργαστήριο Art Breaks The Walls.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων και της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τη Γ.Γ. στοχεύοντας στη συμπερίληψη των έγκλειστων στα σωφρονιστικά καταστήματα με το κοινωνικό- πολιτιστικό γίγνεσθαι, όπως και στοχευμένες ενέργειες ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού στις ανάγκες των αθέατων αυτών ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της δημιουργικής ομάδας του ART HUB Athens, δημιουργήθηκαν θεματικές καλλιτεχνικές κάρτες συμπόνοιας, αλληλεγγύης και ελπίδας, όπως και εορταστικές λόγω των ημερών, με απόλυτο σεβασμό στην ποικιλομορφία και το πολιτιστικό υπόβαθρο των έγκλειστων που θα αποσταλούν.

Στη δράση συμμετείχαν πληθώρα ευαισθητοποιημένοι πολίτες, εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν έμπρακτα την κοινωνική αλλαγή, όπως η Γεωργία Παράσχου, Πρόεδρος του Humanity Greece, και κυβερνητικά στελέχη όπως οι κ.κ. Γιώργος Σταμάτης, βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., η Παυλίνα Καρασιώτου, Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, ο Νάσος Μπαλέρμας, Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης, καθώς και η Νίκη Δανδόλου, ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα δήλωσε σχετικά: «Μέσα από την συγκεκριμένη δράση θέλουμε να δείξουμε μια διαφορετική οπτική των ενεργειών που γίνονται στην γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και αφορούν την επανένταξη των έγκλειστων, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη αξιών όπως αυτές της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Δήμητρα Λυγούρα για την όλη στήριξη στις δράσεις του φορέα μας όπως και της συνεργασίας μας στο Art Break The Walls, που προέρχεται από κοινό μας όραμα για την κοινωνική μετεξέλιξη των πολιτών σε έναν κόσμο Δίκαιo και με ίσες ευκαιρίες για όλους, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της Τέχνης ως σημαντικό πυλώνα αλλαγής και εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com