Επιπόλαιοι, ανεύθυνοι και άκρως επικίνδυνοι! Μοιραίοι άνθρωποι, χωρίς περίσκεψη, νομίζουν ότι παίζουν πόλεμο σε… video game!

Ανατριχιαστική η είδηση: “Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών και πιλότων στην Ουκρανία, άφησε ο Οικονόμου”!

Καμιά συμμετοχή, σε κανέναν πόλεμο συμφερόντων άλλων, που, μας καλούν, χωρίς ντροπή, να φανούμε “συνεπείς στις υποχρεώσεις” μας, ενώ μόνιμα περιφρονούν και ξεχνούν τα δικά μας δικαιώματα και υποκριτικά, μας δηλώνουν ότι… “λυπούνται” και κυνικότατα ότι είναι “απασχολημένοι” με σοβαρά θέματα, όταν τους χρειαζόμαστε!

  • Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ανατριχιαστική η είδηση: “Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών και πιλότων στην Ουκρανία, άφησε ο Οικονόμου”!

Η επιπολαιότητα, σ΄όλο της το μεγαλείο, η άγνοια κινδύνου ενεργής πλέον ανάμειξής μας στον πόλεμο(!), η δουλοπρέπεια σε “κυνικότατες δυνάμεις”, που, μόνιμα(!), μας περιφρονούν και μας… περιπαίζουν άγρια!

Δεν διδάχθηκαν απολύτως τίποτα από τις δήθεν “κυρώσεις”, τους… “χαριεντισμούς”, τα σούρτα φέρτα και τις χοντρές μπίζνες με τον “παρανοϊκό του Βοσπόρου”, που, τον εξοπλίζουν και του… “κλείνουν το μάτι”, όσο εκείνος “αλωνίζει “ σε Κύπρο, Αιγαίο, και θαλάσσιες ζώνες μας! Τα γεγονότα στον ΄Εβρο και το όργιο εκμετάλλευσης των προσφύγων, με προώθησή τους, με… “βάρκες θανάτου” στα νησιά μας. ΄Οταν προχωρά ανενόχλητος στη θρασύτατη θρησκευτική προσβολή του συμβόλου της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφιά! Την αρλούμπα του τουρκολυβικού συμφώνου! Την παράνοια της “γαλάζιας πατρίδας”! Ετοιμάζει -και το διαλαλεί θρασύτατα- εισβολή στη χώρα, με στόχο τα νησιά! Παραμένουν τα στρατεύματα κατοχής, από εισβολή σε κράτος μέλος της ΕΕ, την Κύπρο! Προβαίνει σε θρασύτατες παραβιάσεις της ΑΟΖ Κύπρου όπου κάνει έρευνες!

Και από τους εταίρους και συμμάχους μας, το ΝΑΤΟ… Πόντιος Πιλάτος! Ενώ, η υπερδραστήρια τώρα, ΕΕ, στη δική μας περίπτωση διαχρονικά με τη μονότονη έκφραση… λύπης(!), του ανεπαρκούς, για το σοβαρό πόστο που κατέχει στην ΕΕ, ανεκδιήγητου για την μνημειώδη αδράνειά του, Ζοζέφ Μπορέλ!

Πόση αφέλεια, να πιστεύουν τούτοι, στ΄αλήθεια, ότι ξαφνικά, εκείνοι άλλαξαν και τώρα θα οργανώσουν, την ίδια παγκόσμια καμπάνια να… διώξουν (και) τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο! Οτι “ανένηψαν”, τους ήρθε επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και πλέον είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν και για λογαριασμό μας!

Να φωνάξουμε όλοι, όσοι τουλάχιστο θέλουμε στ’ αλήθεια την Ειρήνη, όχι στην υποκρισία και το “άγριο δούλεμα” των δήθεν συμμάχων μας, που, απροκάλυπτα μας σπρώχνουν στην ολοένα πιο ενεργή ανάμειξή μας σ΄αυτόν τον πόλεμο! Στον κάθε δικό τους πόλεμο!

΄Οχι στον πόλεμο! Ναι, στην ανθρωπιστική βοήθεια, στη φροντίδα προσφύγων!

Καμιά συμμετοχή, σε κανέναν πόλεμο συμφερόντων άλλων, που, μας καλούν, χωρίς ντροπή, να φανούμε “συνεπείς στις υποχρεώσεις” μας, ενώ μόνιμα περιφρονούν και ξεχνούν τα δικά μας δικαιώματα, ενώ υποκριτικά, μας δηλώνουν ότι… “λυπούνται” και κυνικότατα ότι είναι “απασχολημένοι”, όταν τους χρειαζόμαστε!

Φτάσαμε στο σημείο να μας ζητούν ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο! Και τούτοι εδώ, “αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών και πιλότων”! Χωρίς καν να περνά απο το νου τους, να μας… επιστραφούν φέρετρα! Χώρια τις άλλες επιπτώσεις και απώλειες άμεσες ή μακροπρόθεσμες, ως χώρα, που κάνει πόλεμο!Αφοσιωμένοι και πρόθυμοι σ’ εκείνους, που, μόνιμα, μας περιφρονούν, μας απογοητεύουν, μας πικραίνουν και μας εξοργίζουν!

Επιπόλαιοι, ανεύθυνοι και άκρως επικίνδυνοι! Μοιραίοι άνθρωποι, μιλούν για ενεργή ανάμειξή μας στον πόλεμο, χωρίς περίσκεψη! Νομίζουν ότι παίζουν πόλεμο σε… video game!

Να μας αποζημιώσουν για όσα χάνουμε…

Εχουμε κατ΄ επανάληψη, στα κείμενά μας τονίσει ότι σαφώς καταδικάζουμε όλοι, την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, σε μια κυρίαρχη χώρα, την Ουκρανία! Αυτή τη στιγμή διαπράττονται φρικιαστικά εγκλήματα, ακόμα και σε αμάχους, ως παράπλευρες απώλειες του πολέμου!

Οπως επίσης, έχουμε αναφερθεί στις επιπτώσεις του πολέμου στη χώρα μας. Ορισμένες μόνον, απ΄αυτές, είναι ότι η τεράστια αγορά της Ρωσίας για τα αγροτικά μας προϊόντα, είναι πλέον κλειστή, ήδη, από την περίοδο Μέρκελ, που και τότε μας ζήτησε και συμμετείχαμε σε κυρώσεις, για την Ουκρανία.

Τώρα, μ΄αφορμή και πάλι το ουκρανικό, στη νέα “εκρηκτική” του μορφή, η ελληνική κυβέρνηση υπερθεματίζει για τις κυρώσεις στη Μόσχα, συμμορφούμενη με τις αποφάσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ (που, όμως, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και πολύ για την… ακεραιότητα της δικής μας χώρας!), αλλά και πάλι μια τεράστια ζημιά, από τις επιπτώσεις των κυρώσεων, θα την υποστούμε εμείς! Ειδικότερα:

  1. Τα τελευταια χρόνια, με πολύ κόπο, είχαμε καταφέρει να έχουμε πολλές χιλιάδες τουριστών από τη Ρωσία. Δεν τους θέλουμε πλέον τους Ρώσους τουρίστες; Η Κρήτη, που δέχονταν το μεγαλύτερο μέρος των Ρώσων τουριστών, φέτος θα έχει τεράστιο πρόβλημα! Τώρα, με τις κυρώσεις (και τις αναμενόμενες… ακυρώσεις διακοπών), τι λέμε στους Ρώσους τουρίστες; Προτιμήστε τη χώρα του Ερντογάν;
  2. H Ρωσία είναι ένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που σταθερά υποστηρίζει τα εθνικά μας θέματα. Τώρα δεν τη θέλουμε, πλέον, αυτή την υποστήριξη; Είδαμε και τη στάση της Γερμανίας, όταν τα πολεμικά πλοία του Ερντογάν παραβίαζαν τις θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και τις καθημερινές προκλήσεις με παραβιάσεις του εναέριου χώρου Ελλάδας – Ευρώπης. Ακόμα και τις “κυρώσεις- χάδι”, που ετοίμαζε η ΕΕ, μέσω του ανεκδιήγητου Μπορέλ, η Γερμανία τις… ακύρωσε! Και επιπλέον, εξοπλίζει κανονικά, εκείνους που ευθέως απειλούν την ακεραιότητα της χώρας! Είδαμε στα ελληνοτουρκικά και την πάγια στάση… “Πόντιου Πιλάτου”, από το ΝΑΤΟ! Τελικά, μπήκαμε στο ΝΑΤΟ, κυρίως για να μας προστατέψει όταν κάποιος μας απειλεί ως χώρα και το ΝΑΤΟ μας λέει ότι… στην περίπτωση με τον Ερντογάν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα!

  3. Η όποια προσπάθεια, θα μπορούσαμε να κάνουμε, για να αποκατασταθεί η εμπορική σχέση μας, για να στέλνουμε και πάλι τα αγροτικά μας προϊόντα στην τεράστια αγορά της Ρωσίας, τώρα πλέον, μαζί με τις κυρώσεις… ακυρώνεται! 4.Από τη Ρωσία κυρίως, εξαρτάται η όποια “ενεργειακή επάρκεια” έχουμε ως τώρα, σε φυσικό αέριο. ΄Ηδη είναι δυσβάσταχτες για τους πολίτες οι νέες αυξημένες τιμές, κυρίως επειδή προμηθεύόμαστε το φυσικό αέριο με τις εκάστοτε τιμές του χρηματιστηρίου και όχι από μακροχρόνιες συμφωνίας π.χ. 30 ετών, απευθείας με τη Ρωσία, που, εκτιμάται ότι θα είχαμε τιμές, ακόμα και στο 1/5 του σημερινού κόστους! Τι, τους λέμε λοιπόν, με τις νέες κυρώσεις;Από τη στιγμή που ανήκουμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, συχνά… “συρόμαστε” να συμφωνήσουμε με αποφάσεις, που, παίρνονται από μεγάλες κυρίως χώρεςτης ΕΕ, αλλά και απο τις ΗΠΑ, με διαφορετικά από τα δικά μας συμφέροντα! Αποφάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες, με τα συμφέροντα της χώρας!Η “τυφλή συμπόρευση” μας ζημιώνει, πρωτίστως οικονομικά, χωρίς κανένας από τους εταίρους ή συμμάχους να νοιάζεται να μετριάσει με αντισταθμιστικούς “ευρωπαϊκούς τρόπους” και γεναία μέτρα, αυτή τη ζημιά!

Καθηγητής Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν: Και η Κύπρος δέχθηκε εισβολή!

Αναλυτές, ήδη κάνουν λόγο για ευκαιρίες, που, χάνονται, τώρα, που μας ζητούν και συμφωνούμε για τις κυρώσεις, να τολμήσουμε να ψελλίσουμε έστω ή ακόμα και να θέσουμε “βέτο” στη συμμετοχή μας, αν δεν υπάρξει παρόμοια αντίδραση ΕΕ και ΝΑΤΟ, για την κατοχή της Κύπρου, για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, τις απειλές και την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Θέτει, όμως με έμφαση το θέμα και ένας παλιός γνώριμός μας, καθηγητής στο πανεπίστημιο “Νέα Γη” του Καναδά, ο τουρκικής καταγωγής, αυτοεξόριστος πολιτικός επιστήμονας Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν, που, σε κάθε ευκαιρία, δεν αφήνει σε… “χλωρό κλαρί” τον Ερντογάν! Δανείζομαι μεταφρασμένα αποσπάσματα, από το σχετικό κείμενο του Παν. Σαββίδη (ΒΗΜΑ, 28/2), με τίτλο «Εφαρμόστε ίδιες κυρώσεις και στην Τουρκία που εισέβαλε στην Κύπρο».

«Βασικά Κύπρος ίσον Ουκρανία όσον αφορά τι τους έχει συμβεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο καθώς και τα δύο κράτη δέχτηκαν εισβολή από άλλο κράτος», τονίζει ο καθηγητής Τσαμάν.

«Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και με τη χρήση βίας διέσπασε την κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα και έκτοτε έχει καταλάβει το βόρειο μισθωτής με συνεχή στρατιωτική παρουσία» σχολιάζει σε τελευταία του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Τούρκος πολιτικός επιστήμονας Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν.

Ο Τσαμάν, ζητάει από ΝΑΤΟ και τη διεθνή κοινότητα να εφαρμόσουν: «Τα ίδια κριτήρια στην Τουρκία με αυτά που εφαρμόζεται για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», κάνοντας αναφορά και στην πολιτική αφομοίωσης και δίωξης των κουρδικών πληθυσμών.

«Η Τουρκία είναι ένα μέλος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτό και να εξαναγκάσει την Άγκυρα να τερματίσει την παράνομη κατοχή της. Το NATO πρέπει επίσης να ασκήσει πίεση προς την Τουρκία για να σταματήσει τις πολιτικές αφομοίωσης προς τους Kούρδους, οι οποίες βασίζονται στην υπςεράνω τουρκική ταυτότητα.

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να επιστρέψει στο κράτος δικαίου και στην συνταγματική φιλελεύθερη Δημοκρατία. Εφαρμόστε λοιπόν τα ίδια κριτήρια στην Τουρκία με αυτά που εφαρμόζεται για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία είναι ένα κράτος επιθετικό που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Η Τουρκία κάνει το ίδιο από το 1974. Η Τουρκία επίσης ένα κράτος επιτιθέμενο, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» τονίζει ο Τούρκος καθηγητής, καταλήγοντας ότι “Ουκρανία και Κύπρος δέχτηκαν εισβολή με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, βασικά Κύπρος = Ουκρανία, όσον αφορά τι τους έχει συμβεί, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Και τα δύο κράτη δέχτηκαν εισβολή από άλλο κράτος. Και οι δύο εισβολές αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Και οι δύο οι εισβολείς χρησιμοποίησαν τους εθνικά αδερφούς τους ως δικαιολογία και δικαίωση για τη δική τους επιθετικότητα», καταλήγει ο καθηγητής Τσαμάν.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com