Ερασιτεχνική Γεωργία & Παραγωγή Τροφής

Ετοιμάζεται μια βιωματική εβδομάδα για όλες τις γενιές, με ευκαιρίες, πειραματισμούς και πειρασμούς που θα μας φέρουν πιο κοντά στην παραγωγή αγαθών με άμεσο και αυθεντικό τρόπο, που μας δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας, αυτάρκειας και υγιεινής.

Από την Τρίτη 5 Μαρ 2024, 10.00 έως την Κυριακή 10 Μαρ 2024, 20.00 το Φεστιβάλ «Ερασιτεχνικής Γεωργίας & Παραγωγής Τροφής» περιμένει όλους στο πρώην αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (οδός Πειραιώς, έναντι Γκάζι, ΑΘΗΝΑ), με την οργάνωση του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα, www.fieldsofamalthea.gr.

Από την κα Γιάννα Μίχου (Δ/θύντρια Ανθρωπίνων Πόρων Skywalker, 2109730280) μάθαμε ότι αυτή τη φορά το θέμα είναι η ερασιτεχνική γεωργία και η μη φονική παραγωγή τροφής και ο τίτλος που επιλέξανε είναι «Αμάλθεια». Η δράση διοργανώνεται από το skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ετοιμάζεται μια βιωματική εβδομάδα για όλες τις γενιές, με ευκαιρίες, πειραματισμούς και πειρασμούς που θα μας φέρουν πιο κοντά στην παραγωγή αγαθών με άμεσο και αυθεντικό τρόπο, που μας δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας, αυτάρκειας και υγιεινής.

Στο Φεστιβάλ ΑΜΑΛΘΕΙΑ θα ασχοληθούν όσοι θέλουν με ντοματιές, πιπεριές, μαρούλια & πατάτες, … με μέλι, λάδι, ελιές, κρασί, μπύρα, τσίπουρο & λικέρ, … με χυλοπίτες, τραχανά, τυρί, γιαούρτι, κομπόστες, τουρσί & σάλτσες, … με σαπούνια, αρωματικά φυτά & αποστάγματα, … με παραδοσιακή μαγειρική, ύφανση, πλέξη & κατασκευές, … με σπορά, φύτευση, πότισμα & φροντίδα, … με ανακύκλωση, κομποστοποίηση, μηδενικά απόβλητα, ορθολογική χρήση πόρων & μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Επίσης θα μπορούν όσοι θέλουν να πλέξουν καλάθια και να σκαλίσουν το χώμα. Να υφάνουν στον αργαλειό, να καρφώσουν ξύλα από παλέτες, να μαγειρέψουν λαγγίτες και χορτόπιτες και να τις γευτούν. Και βέβαια να τα δείξουν όλα αυτά στα σχολεία που θα επισκεφτούν το Φεστιβάλ ΑΜΑΛΘΕΙΑ.

Μπορεί να συμμετέχει σαν εκθέτης κάποιος/α αν ήδη κάνει κάτι από τα παραπάνω μόνος σου ή με παρέα, στη γειτονιά, στο σύλλογο, στο παρτέρι ή στο κτήμα. Μπορεί να έρθει να το δείξει, για να το κάνουν και οι άλλοι.

Μπορεί να συμμετέχει κάποιος/α σαν εκθέτης αν παράγει κάποιος ή εμπορεύεται αγροεφόδια, εξοπλισμό, αλεύρι, μούστο, αργαλειούς, οργανικά, μέλι ή έτοιμα παραδοσιακά προϊόντα και γιατί όχι, να πουλήσει κάτι τυπικά και νόμιμα.

Αν όλα αυτά φαίνονται ενδιαφέροντα, μπορεί κάποιος να βρει περισσότερες πληροφορίες στο www.fieldsofamalthea.gr, 210 9730280.

Και στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων-εργαστηρίων διαβάζουμε: Χειροποίητα Μακαρόνια (Σύλλογος Ελπίδα Μάνας), Ο Προσωπικός μου Πίνακας (Γυναικείος Συνεταιρισμός Ιππολύτη), Πως να ελέγχετε τι τρώτε και τι πίνετε (ΠΑΚΟΕ), Seedballs: σβόλοι από αργιλόχωμα & σπόρους (Ν. Τσομπάνολου), Παραγωγή-Εξαγωγή Μελιού & Γευσιγνωσία (Γ. Μαντάς), Κατασκευή περιέκτη κομποστοποίησης (Γ. Οικονομόπουλος), Παρασκευή Κέτσαπ (Οικοτεχνία Αρόω), Τυροκόμηση (Μάγδα Κοντογιάννη), Πίκλες & Τουρσί (Μ. Ανδρεαδάκης), Σπιτική Μαρμελάδα (Μαρμελωδία), Κατασκευή παρτεριού (Γ. Οικονομόπουλος), Διαχείριση Λαχανόκηπου, Αλεύρι & Ψωμί (ΒΙΟΖΩ), Σταφύλι & Ελιά (Γ. Κωστής), Κρέμα & Ριζόγαλο (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρερειας Αττικής), Παρουσίαση βιβλίου «Τα μονοπάτια της διατροφής μας» (Δ. Μιχαηλίδης), Αλείμματα Ξηρού Καρπού (Α. Δασκαλάκης), Μαλλιά Κουβάρια (Ά. Σπίνου), Βοτανικά Παρασκευάσματα (Α. Φωτοπούλου), Εργαστήριο Αργαλειού, Φυσική Καλλιέργεια & Διατροφική Αυτάρκεια (Αξιόκερσα) και πολλά άλλα που δεν προλάβαμε να αντιγράψουμε.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝεα, AgroBus

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com