Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό μετά από παραγγελία των βελγικών αρχών

Ανάλογη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι της αδερφής της ευρωβουλευτού

by Times Newsroom

Εφοδο στην οικία της Εύας Καϊλή στο Παλαιό Ψυχικό, πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία μετά από παραγγελία των βελγικών εισαγγελικών αρχών. Στην έρευνα που ακολούθησε παρέστη και ο βέλγος εισαγγελέας Ραφαέλ Μαλανίνι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε έλεγχος και στην κατοικία της αδελφής της Εύας Καϊλή, Μανταλένας, στην Κηφισιά.

Οι έρευνες στα δύο σπίτια έγιναν κατόπιν ευρωπαϊκής εντολής από τις βελγικές δικαστικές αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου Qatargate. Οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους, φεύγοντας κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρει σε σχετική δήλωση:

«Την Τρίτη 27/6/23 διενεργήθηκαν νομότυπες κατ οίκον έρευνες στην οικία της κας. Εύας Καϊλή και της αδελφής της από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Βελγίου με επικεφαλής τον κ. Ραφαέλ Μαλανίνι.

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν βρέθηκε τίποτα το αξιόμεμπτο. Το μόνο αξίας αντικείμενο που βρέθηκε και κατασχέθηκε ήταν ένα μωρουδίστικο κολιέ της κορούλας της, που είχαν δωρήσει κατά την γέννηση της οι μέλλοντες νονοί.

Κατά τα λοιπά η αδελφή της κυρίας Καϊλή και ο σύζυγός της έθεσαν στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών Βελγίου τα κινητά τηλέφωνα τους καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και laptop, προκειμένου να διερευνηθούν αυτά από τα εργαστήρια των Βρυξελλών.

Μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του ανακριτή της υποθέσεως συμμετείχε σε εταιρεία με τον γιο βασικής εμπλεκόμενης, Βελγίδας ευρωβουλευτού δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου νέφη καχυποψίας για την αμεροληψία της ανάκρισης.

Θέλω να πιστεύω ότι συμπτωματικά συνέπεσε χρονικά η παρούσα έρευνα στην Αθήνα με τις αποκαλύψεις στο Βέλγιο. Τέλος δημόσια απορώ εφτά μήνες έρευνας, που διεξάγεται στο Βέλγιο κατά της κυρίας Καϊλή, δεν απέφερε κανένα αποδεικτικό καρπό, ώστε να γίνεται έλεγχος, προδήλως αλυσιτελής, στη Αθήνα».

Η Εύα Καϊλή είχε καθαιρεθεί από τη θέση της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ενώ έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ και από την Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Μπορεί πλέον να κυκλοφορεί ελεύθερα στον χώρο της Ζώνης Σένγκεν, χωρίς την άδεια της ανακριτικής αρχής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com