Ερντογάν: Η Τουρκία έτοιμη για συνεργασία με την Αίγυπτο στην ανοικοδόμηση της Γάζας

Η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία με την Αίγυπτο για την ανοικοδόμηση της Γάζας δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Κάιρο από το 2012 και υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει το εμπόριο με τη βορειοαφρικανική χώρα στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

by Times Newsroom

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Φατάχ αλ Σίσι, ο Ερντογάν δήλωσε πως η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα ήταν στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών τους, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες αξιολογούν τη συνεργασία σε θέματα ενέργειας και άμυνας.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, οι σχέσεις των οποίων είχαν φθαρεί λόγω του στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Αίγυπτο το 2013 και των συνεπειών του για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία στήριζε ο Ερντογάν.

Ο πάγος μεταξύ των δύο προέδρων άρχισε να σπάει τον Νοέμβριο του 2022, όταν αντήλλαξαν χειραψία στο περιθώριο του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, και μετά τον αμοιβαίο διορισμό πρέσβεων από τις δύο χώρες το περασμένο καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com