«Ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε διμερή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Ουκρανία» λέει ο ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι

Διευκρινίσεις από τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών

by Times Newsroom

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, μιλώντας σήμερα το πρωί ενώπιον των μελών των επιτροπών εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας στη Ρώμη, δήλωσε ότι «υπάρχει βούληση να υπογραφεί συμφωνία διμερούς συνεργασίας με την Ουκρανία, η οποία θα αφορά θέματα ασφάλειας και άμυνας».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντόνιο Ταγιάνι πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο στη φάση αυτή να μπορέσουν να παρασχεθούν σε όποιον δέχεται επίθεση τα αναγκαία μέσα, για να μπορέσει να αμυνθεί».

«Η συμφωνία, η οποία βρίσκεται σε φάση διαμόρφωσης, αναφέρεται με σαφήνεια στην εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας και καταδικάζει τη ρωσική εισβολή» δήλωσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή «θα προσφέρει μια πιο συγκροτημένη μορφή στη στήριξη του Κιέβου από μέρους της Ιταλίας».

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, τονίζοντας ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες από την (Ιταλίδα) πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι».

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com