Ευρωεκλογές 2024 – Καβγάς Σακελλαρίδη – Παππά: «Υποκλαπείσες οι έδρες της Νέας Αριστεράς»

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και του Νίκου Παππά με αφορμή την αποτίμηση του πρώτου για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για την Νέα Αριστερά και τις έδρες της στην Βουλή.

by Times Newsroom

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι το κόμμα έχει 11 έδρες στην Βουλή αλλά έλαβε ένα πολύ χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές. «Προφανώς το ζήτημα της εκλογικής μας αποτυχίας θα μπορούσα να πω σήμερα είναι μίας τάξης ζήτημα. Δηλαδή έχει να κάνει με κάτι το οποίο και εμείς ως Νέα Αριστερά πρέπει να βρούμε τις αιτίες και πρέπει να αναλογιστούμε τι δεν πήγε καλά και σε σχέση με το δικό μας πολιτικό κόμμα και σε σχέση και με την συνολικότερη πολιτική σκηνή έτσι όπως διαμορφώνεται. Ειδικά θα μπορούσα να πω και με την άνοδο της ακροδεξιάς. Το γεγονός ότι βλέπουμε ότι η ΝΔ από την μία πέφτουν τα ποσοστά αλλά βλέπουμε ταυτόχρονα και μία άνοδο της άκρας Δεξιάς», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ωστόσο αποσυνέδεσε το ποσοστό στις ευρωεκλογές από τις έδρες στην Βουλή. «Εγώ θα σας πω ότι προφανώς αυτές οι έδρες που αφορούν το εθνικό, το ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι κάτι που κρίνεται στις εθνικές εκλογές. Είναι το ζήτημα της συνείδησης όταν παίρνεις μία απόφαση. Το γεγονός ότι πάρθηκε αυτή η απόφαση με όρους πολιτικής συνείδησης δεν μπαίνει στο ζύγι των εκλογών ή των δημοσκοπήσεων και των ευρημάτων. Είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης για την απόφαση των βουλευτών της Νέας Αριστεράς να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συγκροτήσουν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Νίκος Παππάς και τα αίματα άναψαν. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Νίκος Παππάς: «Άρα λέτε ότι παρακάμπτετε το κριτήριο και την βούληση του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή. Ότι δεν σας νοιάζει ανεξαρτήτως αποτελέσματος αυτό το ζήτημα θεωρείτε ότι έχει κριθεί».

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Εσείς κύριε Παππά όταν ήσασταν σε ένα κόμμα που έπαιρνε το 3% (…) Το ξέρετε πολύ καλά ότι εκείνη την περίοδο σας απέρριπτε το 97% είχατε ζήτημα εάν αυτό που κάνετε είναι σωστό ή λάθος; Δεν δίνατε τη μάχη για τις θέσεις σας;

Νίκος Παππάς: «Ακούστε κύριε Σακελλαρίδη εγώ από τα πολιτικά μου γεννοφάσκια υπηρέτησα αυτό το κόμμα το οποίο δεν γεννήθηκε με υποκλαπείσες έδρες. Καταλάβατε; Λοιπόν σας παρακαλώ τώρα τέτοιου τύπου συγκρίσεις είναι ατυχείς».

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: «Ναι εντάξει θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεγάλωσε στην συνέχεια με τέτοιες πρακτικές. Θα μπορούσαμε, γιατί αν το βάζουμε σε αυτή τη διάσταση στην πορεία του θα μπορούσα και εγώ να πω – όταν δεν ήμουν εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ- ότι μεγάλωσε με τέτοιες έδρες. Αλλά τότε δεν τις λέγατε υποκλαπείσες τις έδρες κύριε Παππά. Τις λέγατε υποκλαπείσες;»

Νίκος Παππάς: «Λοιπόν πήρατε τις έδρες και φύγατε και τώρα έχετε πάρει κάτω από 3%. Δεν έχετε κανένα ηθικό έρεισμα να κρατάτε τις έδρες τώρα».

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com