Ευρωεκλογές 2024

Το μήνυμα του Λαού που οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να παραλάβουν!

by Times Newsroom
  • ΣΑΒΒΑΣ ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ*

Στις εκλογές της Κυριακής, οι πολίτες ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΑΝ τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το … βάθρο του 41%. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την πολιτική της ακρίβειας, των παρακολουθήσεων και της κατάργησης του Κράτους Δικαίου. ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος σε απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων προς τους Ολιγάρχες και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ την αλαζονία, την οίηση και το λαϊκισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη που, προσποιούμενος τον υπερασπιστή των Λαϊκών συμφερόντων (παροχή επιδομάτων) και των Εθνικών δικαίων (παροχή εξοπλισμού στην Ουκρανία), κυβερνούσε ως Μονάρχης ελέω … θεού!

Όμως ο «σοφός λαός», δεν είχε εναλλακτική επιλογή! Γι αυτό και δεν … πήγε να ψηφίσει! Γι αυτό και δεν έδειξε την προτίμησή του σε κάποιο άλλο κόμμα, σε κάποιον άλλο πολιτικό Αρχηγό! Γι αυτό και δεν στήριξε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Στέφανου Κασελάκη ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Νίκου Ανδρουλάκη, που υπονομεύοντας ο ένας τον άλλο, πρόβαλαν και οι δύο ως οι επόμενοι πρωθυπουργοί! Τα πάλαι ποτέ κόμματα εξουσίας, αντί να προβάλλουν το ΧΑΟΣ που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι μετά τον Μητσοτάκη, το … ΧΑΟΣ!

Και ύστερα, ήρθαν οι προτάσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για συνένωση των δύο κομμάτων και τη δημιουργία ενός μοναχά κόμματος στο χώρο της ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ! Ήρθαν και οι επιστολές βουλευτών και πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που επιρρίπτουν την ευθύνη αποτυχίας κατάκτησης δεύτερης θέσης στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, παραβλέποντας ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πήρε 109.085 ψήφους λιγότερους σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2023, επαίρεται για την αύξηση των ποσοστών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.! Ώρα ενός νέου γύρου εσωστρέφειας ή ενός δημιουργικού – αποτελεσματικού διαλόγου για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΠΑ.ΣΟ.Κ;

Τώρα είναι η ώρα να αποδείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης ότι είναι Ηγέτης μακράς πνοής και δε νοιάζεται για την παράταση της θητείας του στη θέση του Προέδρου, αλλά για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για την ΕΝΟΤΗΤΑ των Προοδευτικών Δυνάμεων, για τη δημιουργία του Φορέα της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Να αναλάβει τις ευθύνες του για την ήττα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και να καλέσει έκτακτο Συνέδριο το Φθινόπωρο για εκλογή Νέου Προέδρου και νέων Οργάνων, από τις Δημοτικές Οργανώσεις μέχρι την Κεντρική Επιτροπή.

Και εκεί, ας διεκδικήσει την επανεκλογή του! Και εκεί, μετά από ένα Δημιουργικό – τελεσφόρο Διάλογο να προβληθεί το ΟΡΑΜΑ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την ΕΛΛΑΔΑ, για το ΛΑΟ, για τη ΝΕΟΛΑΙΑ.! Και να προσδιοριστεί το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, που θα προτείνει για διαβούλευση στα κόμματα της ΚΕΝΤΡΟ – ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Όχι για να γίνει συγκόλληση των κομμάτων, αλλά ένας κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων. Μια Αξιόπιστη Εναλλακτική επιλογή για τους Εργαζόμενους, για τους Αγρότες, για τους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες, για τη Νεολαία, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές απέναντι στον ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ Κυριάκο Μητσοτάκη, που παρά την ΗΤΤΑ της Κυριακής, δηλώνει ότι θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και με τη «νέα» του Κυβέρνηση, και με την επόμενη, σε συνεργασία ίσως και με τα αδελφά κόμματα ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!

*Σάββας Σερασίδης, πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com