Φάρσες για τοποθετήσεις βομβών σε συναγωγές του Μανχάταν

Προληπτικές εκκενώσεις. Καμιά απειλή δεν κρίθηκε σοβαρή από την αστυνομική διεύθυνση Νέας Υόρκης

by Times Newsroom

φωτο αρχείου

Τουλάχιστον τέσσερις συναγωγές στο Μανχάταν έγιναν στόχοι απειλών για τοποθετήσεις βομβών χθες Σάββατο, πάντως καμιά δεν κρίθηκε σοβαρή από την αστυνομική διεύθυνση Νέας Υόρκης (NYPD), γνωστοποίησε δημοτικός αξιωματούχος στην αμερικανική μητρόπολη.

Ο Μαρκ Λιβάιν, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στη συνοικία Μανχάταν, τόνισε μέσω X πως επρόκειτο «ξεκάθαρα για έγκλημα μίσους» και ότι σκοπός είναι να ενσταλαχτεί φόβος στην εβραϊκή κοινότητα της Νέας Υόρκης, τονίζοντας πως εβραϊκοί θεσμοί γίνονται ολοένα περισσότερο «στόχοι».

Η προσπάθεια εκφοβισμού της ισραηλιτικής κοινότητας «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε.

Η εφημερίδα New York Post ανέφερε πως πιστοί μέσα σε δυο συναγωγές του Μανχάταν χρειάστηκε να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τους χώρους λατρείας εξαιτίας των απειλών αυτών.

Η Δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ τόνισε μέσω X πως οι αρχές «παρακολουθούν ενεργά» τις απειλές για τοποθετήσεις βομβών σε συναγωγές, προσθέτοντας «δεν θα ανεχθούμε κάποιοι να σπέρνουν φόβο και αντισημιτισμό» και κρίνοντας «οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com