Φώτης Ανδρικόπουλος : «Καλλιτεχνικά Επιχειρείν Εστί Φιλοσοφείν»

by Times Newsroom

Τα τραγούδια του νέου δίσκου του Φώτη Ανδρικόπουλου βασίζονται σε αρχαίες ρήσεις οι οποίες αποδίδονται με σύγχρονο τρόπο.

Η μουσική του Δημήτρη Καρρά παντρεύεται με στίχους του ίδιου αλλά και των αναγνωρισμένων στιχουργών Νίκου Αναγνωστάκη και Γιώργου Κλεφτογιώργου.

Η ενορχήστρωση ανήκει στον ταλαντούχο Γιώργο Παππά και ο ζωγραφικός πίνακας του εξωφύλλου είναι δημιουργία της Στεφανίας Καρρά που συμμετέχει και στιχουργικά στο όλο εγχείρημα. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης συμπληρώνει το παζλ με την απαγγελία των ρήσεων.

Τραγουδάει ο Φώτης Ανδρικόπουλος παρέα με τους: Σαββέρια Μαργιολά, Λάκη Λαζόπουλο, Γιάννη Βασιλώττο, Ζαχαρία Καρούνη, Αλέξη Γεωγούλη, Γιάννη Δρακόπουλο, Έλενα Στρατηγοπούλου.

«Φράσεις των αρχαίων φιλοσόφων μας, μπλέκονται με θέματα της σύγχρονης ζωής. Οι ρήσεις εξελίσσονται σε στίχους και οι μελωδίες αγκαλιάζουν τα νοήματα.»

Η επιτυχία αυτής της νέας ολοκληρωμένης δουλειάς του Φώτη Ανδρικόπουλου έγκειται στο ότι έχει αποσπάσει από τους ερμηνευτές, που κατά κύριο λόγο είναι ηθοποιοί, πολύ δυνατές ερμηνείες.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του «περιοδικού δρόμου» Σχεδία.

«Όλα έχουν ειπωθεί, σοφά, από εκείνη την εποχή. Ακόμη η λάμψη εκείνων των φωτισμένων ανθρώπων μας ακολουθεί. Δεν θέλουμε αυτή η δουλειά, να ταυτιστεί με τα πολιτικά, διότι πολλοί χρησιμοποιούν το αρχαίο πνεύμα με τρόπο που μας βρίσκει αντίθετους.»

Φώτης Ανδρικόπουλος

To «Καλλιτεχνικά Επιχειρείν Εστί Φιλοσοφείν» κυκλοφορεί σε cd από το Ogdoo Music Group και μπορείτε να το παραγγείλετε πρώτοι εδώ: https://bit.ly/KallitehnikaEpiheireinEstiFilosofein

Βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων κι επιλεγμένων βιβλιοπωλείων και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/kallitehnikaepiheireinestifilosofein

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com