Γ. Οικονόμου: Με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια η παρέμβαση για τα καύσιμα – Το τρίπτυχο των μέτρων

Την Τετάρτη ή την Πέμπτη οι ανακοινώσεις

by Times Newsroom

«Πρόγευση» για το φάσμα και την περίμετρο των μέτρων στήριξης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση ως «ανάχωμα» στο κοκτέιλ της ακρίβειας και των ενεργειακών ανατιμήσεων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με σημερινές του δηλώσεις.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον Ant1, οι προωθούμενες παρεμβάσεις θα είναι σε τρεις άξονες:

  • Συνέχιση της υποστήριξης για τους λογαριασμός ρεύματος και φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια.
  • Οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων και αδύναμων πολιτών για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας.
  • Παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε οι πολίτες να πληρώνουν σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο θα είναι πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως. 

«Δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση ‘πυρηνικής φυσικής’ ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες» επισήμανε, προσθέτοντας πως αύριο ή μεθαύριο θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων στήριξης.

«Επιχειρούμε να κάνουμε μια παρέμβαση και στα επαγγελματικά, διότι και αυτός ο κόσμος που παράγει πιέζεται. Ό,τι είναι δυνατόν να γίνει, θα γίνει» διαβεβαίωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή