Γαλλία: Χιονοπτώσεις και στο Παρίσι

Από την Τρίτη έως την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, το βόρειο μισό της γαλλικής επικράτειας επλήγη από παγωμένη βροχή και χιονοπτώσεις.

by Times Newsroom

 Στη Λιλ και στην περιοχή του Παρισιού, ένα λευκό πέπλο χιονιού στόλισε το τοπίο. Μετά τις πρώτες νιφάδες σε περιοχές του Νορ-Πα-ντε-Καλέ το φαινόμενο εξαπλώθηκε στην περιοχή του Παρισιού κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης.

Και σήμερα το πρωί, περισσότερα από 20 διαμερίσματα επηρεάζονται από πορτοκαλί συναγερμό για χιόνι και παγετό, συμπεριλαμβανομένων των βόρειων περιοχών, Πουί-ντε-Ντομ, του Καντάλ, του Λίγηρα, του Οτ-Λουάρ και της Ιζέρ, εν αναμονή της μετατόπισης των χιονοπτώσεων προς τα κεντρικά.

Οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Νορμανδία, στην περιοχή του Παρισιού και την Οτ –ντε – Φρανς, καθώς και σε τμήματα της περιοχής Γκραν Εστ, συμπεριλαμβανομένων των διαμερισμάτων Μαρν και Αρδέννες.

Σύμφωνα με το Météo-France, από την έναρξη των χιονόπτωσεων, έπεσαν 2 έως 5 εκατοστά χιονιού στη Νορμανδία, 5 έως 10 εκατοστά στη βόρεια Γαλλία, και από 1 έως 4 εκατοστά στην περιοχή του Παρισιού.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν το πρωί στη βόρεια Γαλλία. Ωστόσο, οι μηδενικές θερμοκρασίες είναι πιθανό να φέρουν περισσότερο χιόνι τις επόμενες ώρες.

Στην περιοχή του Παρισιού έχουν ήδη σημειωθεί ορισμένες σκηνές χάους. Οι δημόσιες συγκοινωνίες διακόπηκαν, κάποιοι οδηγοί επέλεξαν να πάρουν το αυτοκίνητο παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν ατυχήματα στους αυτοκινητόδρομους A6, A104 και D506, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sytadin.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com