Γαλλία: Εννέα νεκροί από πυρκαγιά σε κέντρο διαμονής ατόμων με αναπηρίες – Φόβοι για περισσότερα θύματα

Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη σε εξοχική κατοικία ενηλίκων ατόμων με αναπηρία στην ανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, στην κωμόπολη Βίνζεναιμ, κοντά στην πόλη Κολμάρ στην Αλσατία.

by Times Newsroom

Στις 07:30 το πρωί, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά, διέμεναν εκεί 28 άτομα αλλά όταν εκκενώθηκε το κτίριο έλειπαν 11 άτομα.

Γαλλία: Εννέα νεκροί από πυρκαγιά σε κέντρο διαμονής ατόμων με αναπηρίες

Ενα drone της Πυροσβεστικής ανακάλυψε τρία πτώματα αρχικά, ενώ πλέον ο προσωρινός απολογισμός είναι εννέα νεκροί. Δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν υπάρχουν ελπίδες για τους υπόλοιπους αγνοούμενους. Την ίδια ώρα, ένα άτομο νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η Πρωθυπουργός Ε. Μπορν μεταβαίνει επι τόπου και ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έστειλε τα συλληπητήρια του με μήνυμα στο Twitter (X) . “[…] Απέναντι σε αυτήν την τραγωδία, οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα, τους τραυματίες, στους κοντινούς τους ανθρώπους. Ευχαριστώ τις δυνάμεις ασφαλείας και στα σωστικά συνεργεία μας που κινητοποιήθηκαν” έγραψε ο Εμ. Μακρόν.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό αλσατικό δυόροφο κτίριο από ξύλο, 500τμ. Η ιδιοκτήτρια ειδοποίησε την πυροσβεστική και ενισχυμένες δυνάμεις επιχείρησαν για να σβήσουν την φωτιά. Τα αίτια παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com