Σίξτο Ροντρίγκεζ: Πέθανε ο Sugar Man – Οι επιτυχίες του Αμερικανού τραγουδιστή και οι φήμες για αυτοκτονία

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής, Σίξτο Ροντρίγκεζ.

by Times Newsroom

Ο Sixto Diaz Rodriguez, έγινε παγκόσμια γνωστός μετά την κυκλοφορία του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Searching for Sugar Man».

Ο μουσικός αντιμετώπισε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η κόρη του.

Ποιος ήταν ο Σίξτο Ντίαζ Ροντρίγκεζ

Ο Σίξτο Ντίαζ Ροντρίγκεζ (Sixto Diaz Rodriguez, γενν. 10 Ιουλίου 1942), επίσης γνωστός και ως Ροντρίγκεζ ή Χεσούς Ροντρίγκεζ, ήταν Αμερικανός μουσικός της φολκ από το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.

Η σταδιοδρομία του αρχικά φάνηκε σύντομη, έχοντας στο ενεργητικό του δυο άλμπουμ με χαμηλές πωλήσεις από τις αρχές τις δεκαετίας του ’70 και δύο περιοδείες στην Αυστραλία.

Παρόλο που απέκτησε πιστούς ακόλουθους στην Αυστραλία, η μουσική του έμελλε να γνωρίσει την επιτυχία και να επηρεάσει μία ολόκληρη γενιά στη Νότια Αφρική, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ για την ιστορία του, το Αναζητώντας τον Sugar Man (Searching for Sugar Man, 2012), οι πωλήσεις των δίσκων του Ροντρίγκεζ ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του Έλβις Πρίσλεϊ στη Νότια Αφρική.

Την εποχή του απόγειου της φήμης του μουσικού στη χώρα της Αφρικής, κυκλοφορούσε η φημολογία ότι ο Ροντρίγκεζ είχε αυτοκτονήσει.

Τη δεκαετία του 1990 ορισμένοι Νοτιοαφρικανοί φαν του Ροντρίγκεζ κατάφεραν μετά από μακροχρόνιες έρευνες να τον εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν μαζί του, γεγονός το οποίο οδήγησε σε μια αναπάντεχη αναγέννηση της μουσικής του καριέρας.

Αυτή η αναζήτηση περιγράφεται στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ Αναζητώντας τον Sugar Man, έργο το οποίο προσέφερε στον Ροντρίγκεζ ψήγματα διασημότητας στην πατρίδα του.

Στις 9 Μαΐου 2013 το Πανεπιστήμιο Wayne (WSU) του Ντιτρόιτ, από το οποίο αποφοίτησε ο Ροντρίγκεζ το 1981, του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα ανθρωπιστικών επιστημών.

Ο Ροντρίγκεζ έμενε στην ιστορική συνοικία Γούντμπριτζ (Woodbridge) του Ντιτρόιτ, στην οποία φαίνεται να περπατά σε πλάνα του Αναζητώντας τον Sugar Man.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com