Η Ρωσία ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

Η Ρωσία πρόκειται να ξεκινήσει «πολύ σύντομα» την παροχή προξενικών υπηρεσιών στα κατεχόμενα της Κύπρου

by Times Newsroom

Την κίνηση επιβεβαίωσε η δήλωση του αξιωματούχου της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το ρωσικό πρακτορείο ΤASS.

Η Ρωσία ανοίγει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

«Πολύ σύντομα, θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στα βόρεια της πόλης της Λευκωσίας. Οι εργασίες θα γίνονται σε τακτική βάση» φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα γίνει για την εξυπηρέτηση των Ρώσων πολιτών που ζουν στο βόρειο τμήμα του νησιού και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιταλία παρέχουν προξενικές υπηρεσίες στα κατεχόμενα εδώ και πολύ καιρό. Περίπου 50 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στα κατεχόμενα. Το γραφείο της γερμανικής πρεσβείας στα κατεχόμενα εξυπηρετεί επιπλέον αιτήματα παροχής βίζας προς Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Ισλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκοκυπριακές πηγές, η Ρωσία εξετάζει εδώ και ένα χρόνο το ενδεχόμενο να ανοίξει προξενικό γραφείο στα κατεχόμενα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com