Γαλλία: Η εισαγγελία έρευνα για εγκλήματα πολέμου με αφορμή τον θάνατο δημοσιογράφου στην Ουκρανία

Προκαταρκτική έρευνα για έγκλημα πολέμου ξεκίνησε σήμερα η αντιτρομοκρατική εισαγγελία, με αφορμή τον θάνατο ενός δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου στην Ουκρανία.

by Times Newsroom

Η έρευνα αυτή, την οποία ανέλαβε η Κεντρική Υπηρεσία καταπολέμησης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων μίσους (OCLCH) έχει ως στόχο να καθορίσει τις συνθήκες του θανάτου του Αρμάν Σολντέν.

Μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση είπε ότι η OCLCH συγκροτεί μια ομάδα που θα μεταβεί στον τόπο της τραγωδίας.

Ο Αρμάν Σολντέν, 32 ετών, σκοτώθηκε από πυραυλικό πλήγμα στα περίχωρα του Τσάσιβ Γιαρ, κοντά στην Μπαχμούτ, ενώ κάλυπτε τον πόλεμο μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του, οι οποίοι δεν έπαθαν τίποτα.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) είναι αρμόδια για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου. Από τα τέλη Φεβρουαρίου 2022 έχει ξεκινήσει τουλάχιστον επτά έρευνες για εγκλήματα πολέμου σε βάρος Γάλλων πολιτών. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Πιερ Ζακρέφσκι, ο Γαλλοϊρλανδός εικονολήπτης του Fox News που σκοτώθηκε στις 14 Μαρτίου στη Χορένκα, στα βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com