«Ο Ερντογάν πάσχει από επιληψία» αποκάλυψε πρώην συνεργάτης του

Μεγάλο πλήγμα στον Ταγίπ Ερντογάν ενδέχεται να επιφέρει στο παρά πέντε των εκλογών η νέα μαρτυρία πρώην συνεργάτη του Τούρκου προέδρου σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Οπως ανέφερε σε διαδικτυακή συνέντευξη ο Αλί Γεσίλνταγ, ο πρόεδρος Ερντογάν πάσχει από επιληψία κι αυτό το γνωρίζουν όσοι είναι στον στενό κύκλο του, αλλά σιωπούν έναντι αδράς αμοιβής.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με τον Γεσίλνταγ -που ανήκει σε γνωστή οικογένεια της Τουρκίας με υψηλές διασυνδέσεις και γνωρίζει πολλά για τον Τούρκο πρόεδρο-, η επιληψία επηρεάζει τη διάθεση του Ερντογάν αλλά και τις πολιτικές ή προσωπικές αποφάσεις του. Ο Ερντογάν -λέει- έχει συνεχώς έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης στο πλευρό του που τον βοηθά και τον στηρίζει. Στην παρούσα συγκυρία, ο άνθρωπος αυτός είναι ο προσωπικός γραμματέας του, Χασάν Νταγκτσί, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα για την κατάσταση της υγείας του προέδρου. Επίσης, στον στενό κύκλο των εξ απορρήτων ανθρώπων του προέδρου ανήκουν ο ανιψιός του, Αλί Ερντογάν, και ο βουλευτής του ΑΚΡ, Αχμέτ Χαμντί Τσαμλί (πρώην οδηγός του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη με το προεδρικό κόμμα, το 2015, παρά τις ενστάσεις άλλων στελεχών).

Ο Γεσίλνταγ τονίζει ότι η κατάσταση της υγείας του Ερντογάν εξηγεί τα συχνά ξεσπάσματα, τις εκρήξεις θυμού και τις έντονες αλλαγές στη διάθεσή του. Επίσης, αναφέρει ότι ο Ερντογάν δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, επειδή λόγω του πρωτοκόλλου δεν μπορούσε να έχει συνεχώς δίπλα του έναν συνοδό.

Πάντως, το θέμα της υγείας του Ερντογάν, που επανήλθε έντονα μετά το πρόσφατο λιποθυμικό επεισόδιο εν μέσω προεκλογικής ομιλίας του, απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια την Τουρκία. Από το 2006 που είχε γίνει γνωστή μια λιποθυμία του προέδρου μέσα στο αυτοκίνητό του έως τα χειρουργεία στην κοιλιακή χώρα στα οποία υποβλήθηκε το 2011 και το 2012 (χωρίς να ανακοινωθεί τίποτα επισήμως) αλλά και οι συχνές αδιαθεσίες του τα τελευταία χρόνια είναι κοινό μυστικό στην Τουρκία και καταδεικνύουν πως ο Ερντογάν έχει πολλά προβλήματα υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com