Γαλλία: Οι νέοι ψηφοφόροι είναι το κλειδί στο δεύτερο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών

Οι ψήφοι των νέων μπορεί να αποτελέσουν τον αποφασιστικό παράγοντα στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τη γερμανίδα πολιτικό και ειδική σε θέματα που αφορούν τη Γαλλία Φραντσίσκα Μπράντνερ.

by Times Newsroom

Πολλοί είναι απογοητευμένοι με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, λέει η Μπράντνερ, η οποία είναι βουλευτής στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, την Μπούντεσταγκ, και επίσης αναπληρωματικό μέλος της Γαλλογερμανικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, σε σημερινή συνέντευξή της στο δημόσιο ραδιοσταθμό Deutschlandfunk.

Τώρα εξαρτάται από το αν οι νέοι άνθρωποι, που ψήφισαν υπέρ της αριστερής συμμαχίας στον πρώτο γύρο την Κυριακή, θα είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν κάποιον υποψήφιο της συμμαχίας του Μακρόν. «Το αν η κινητοποίηση θα λειτουργήσει εδώ είναι, πιστεύω, ένα από τα μεγάλα ζητήματα για την ερχόμενη Κυριακή», επισήμανε.

Το πόσες έδρες θα καταλάβουν οι συνασπισμοί στην Εθνοσυνέλευση, τη γαλλική κάτω βουλή, θα κριθεί από το δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Τόσο η αριστερή συμμαχία όσο και ο συνασπισμός του Μακρόν έχουν δηλώσει πως θα αποσυρθούν στις περιφέρειες, στις οποίες ήρθαν στην τρίτη θέση, υπέρ υποψηφίων που μπορούν να νικήσουν τον Εθνικό Συναγερμό.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ έκανε χθες, Κυριακή, το βράδυ μια αυστηρή προειδοποίηση: «Η άκρα δεξιά βρίσκεται στις πύλες της εξουσίας … Ο στόχος μας είναι σαφής: να εμποδίσουμε το RN να εκλεγεί στο δεύτερο γύρο».

Ένα ζήτημα για το κεντροδεξιό στρατόπεδο είναι ότι δεν έχει βάλει κάποιον επικεφαλής, λέει η Μπράντνερ.

«Τα κόμματα κατάφεραν να σχηματίσουν μια συμμαχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όμως δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει σε έναν ηγέτη ή σε μια ενιαία ατζέντα. Αυτό είναι ζήτημα σε μια στιγμή όπως αυτή».

Πριν από το δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, τα κόμματα εξακολουθούν να μπορούν να συμπήξουν τοπικές συμμαχίες οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οι υποψήφοι που εξασφαλίζουν απόλυτη πλειοψηφία στην εκλογική περιφέρειά τους στον πρώτο γύρο εκλέγονται στην Εθνοσυνέλευση, αλλά στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο νικητής θα προκύψει μόνο μετά το δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-DPA

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com