Πεσκόφ: Τα αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών αντανακλούν μια πανευρωπαϊκή τάση

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία επιβεβαίωσε την τάση που έχει ήδη παρατηρηθεί σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σχολίασε σήμερα το Κρεμλίνο.

by Times Newsroom

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν πέτυχε χθες, Κυριακή, ιστορικά υψηλό ποσοστό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες που θα σχηματιστούν κατά τις επόμενες ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο στις 7 Ιουλίου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εκλογές στη Γαλλία και ότι θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αντανακλά μια πανευρωπαϊκή τάση.

“Παρακολουθούμε στενά την πορεία αυτών των εκλογών και οι τάσεις που έχουν ήδη εμφανιστεί σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γαλλίας, επιβεβαιώνονται. Θα αναμένουμε τον δεύτερο γύρο παρότι οι προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων είναι πάνω-κάτω σαφείς σε εμάς”, κατέληξε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com