Γαλλία: Πάνω από 50 σωματικές επιθέσεις σε βάρος υποψηφίων ενόψει των εκλογών

Οι γαλλικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερες από 50 σωματικές επιθέσεις εναντίον υποψηφίων και υποστηρικτών προεκλογικών εκστρατειών, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζεράλ Νταρμανέν.

by Times Newsroom

Aυξάνονται οι ανησυχίες για την πολιτική βία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας με μεγάλο ενδιαφέρον.

«Αυτή η εκστρατεία είναι σύντομη. Ωστόσο, έχουμε καταμετρήσει 51 υποψηφίους, βουλευτές ή υποστηρικτές της προεκλογικής εκστρατείας που έχουν δεχθεί σωματική επίθεση. Δεν μετράω τις λεκτικές επιθέσεις», δήλωσε ο Νταρμανέν σύμφωνα με το CNN. Σύμφωνα με περαιτέρω δηλώσεις του, οι επιθέσεις κυμαίνονται από λιγότερο ως εξαιρετικά σοβαρές, καθώς ορισμένοι υποψήφιοι έχουν τραυματιστεί τόσο βαριά που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο.

Περίπου τριάντα άτομα έχουν προσαχθεί για ανάκριση σε σχέση με τις επιθέσεις, πρόσθεσε ο Νταρμανίν.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει μεγάλες εντάσεις ενόψει των εκλογών αυτής της Κυριακής. 7 Ιουλίου, και για αυτό 30.000 αστυνομικοί έχουν οριστεί για να διασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθούν αναταραχές.

Οι πολιτικοί έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι μια νίκη της ακροδεξιάς θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιες διαδηλώσεις στους δρόμους, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ναφτάνει στο σημείο να λέει ότι μπορεί να ξεσπάσει «εμφύλιος πόλεμος».

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Prisca Thevenot και η ομάδα της δέχθηκαν επίθεση ενώ έκαναν προεκλογική εκστρατεία το βράδυ της Τετάρτης, 3 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, η πολιτικός του Εθνικού Συναγερμού (RN) Marie Dauchy, η οποία κατεβαίνει στη νοτιοανατολική εκλογική περιφέρεια Savoie, επέλεξε να αναστείλει την εκστρατεία της αφού, όπως είπε, δέχθηκε σωματική επίθεση ενώ έκανε εκστρατεία σε μια αγορά.

Η τρομοκρατική απειλή στη χώρα «παραμένει εξαιρετικά ισχυρή», προειδοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις σε δύο διαφορετικά μέρη. Αν και τα δύο περιστατικά «θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τρομοκρατικά», πρέπει να χαρακτηριστούν επισήμως ως τέτοια από τον εθνικό αντιτρομοκρατικό εισαγγελέα, πρόσθεσε ο Νταρμανίν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com