Γάλλος πρωθυπουργός: Η ρεπουμπλικανική συσπείρωση θα επιτύχει

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Ατάλ δηλώνει ότι πιστεύει πως η συγκρότηση του ρεπουμπλικανικού μετώπου μπορεί να επιτύχει στερώντας από τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν την απόλυτη πλειοψηφία κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

by Times Newsroom

Περισσότεροι από 200 υποψήφιοι από όλο το πολιτικό φάσμα συμφώνησαν να αποσυρθούν ώστε να ανοίξουν τον δρόμο σε κάθε εκλογική περιφέρεια για την επικράτηση των υποψηφίων που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νικήσουν τον υποψήφιο της ακροδεξιάς.

«Αυτό που δείχνουν οι αποσύρσεις υποψηφίων είναι ότι μπορούμε να αποφύγουμε την απόλυτη πλειοψηφία της ακροδεξιάς», δήλωσε ο Γκαμπριέλ Ατάλ στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι 218 υποψήφιοι έχουν αποσυρθεί μειώνοντας τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών όπου η ψήφος κατά του Εθνικού Συναγερμού κινδυνεύει να διαιρεθεί.

Προηγουμένως, οι δημοσκοπήσεις έδιναν με βάση τα στοιχεία του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας 250-300 έδρες στο ακροδεξιό κόμμα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις για την δημιουργία προσωρινής διακομματικής κυβέρνησης αν κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ο γάλλος πρωθυπουργός επανέλαβε την πρότασή του προς τα παραδοσιακά κόμματα για ad hoc συνεργασία επί συγκεκριμένων νομοσχεδίων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com