Γέφυρες – Animegaron | Τα αποτελέσματα του Διεθνούς Διαγωνισμού Σύνθεσης για ταινία animation 2023

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι έγραψαν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους «Elevator Alone» της Αναστασίας Παπαδοπούλου

by Times Newsroom

Με μεγάλο αριθμό συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (μεταξύ άλλων, ΗΠΑ, Ινδονησία και Ισπανία) ολοκληρώθηκε το Animegaron 2023, ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation 2023 του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. O Διαγωνισμός, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Φέτος, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να γράψουν μουσική για την ταινία animation μικρού μήκους «Elevator Alone» της Αναστασίας Παπαδοπούλου, η οποία είναι απόφοιτος του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Θοδωρής Παπαδημητρίου

Το πρώτο βραβείο έλαβε ο Θοδωρής Παπαδημητρίου (57ΗΜ3), ο οποίος το αφιέρωσε στις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Το δεύτερο βραβείο μοιράστηκαν η Διαμαντίνα Βραχλιώτη και ο Κωνσταντίνος Ιμβριώτης, ενώ το τρίτο βραβείο κέρδισε στην Ελένη Εξάρχου. Η κριτική επιτροπή απένειμε επίσης πρώτη διάκριση στον Πιέρρο Παπαδάκο και δεύτερη διάκριση στην Lydia de la Guía Benítez. Οι τέσσερις νικητές του Animegaron λαμβάνουν χρηματικά βραβεία και θα υποστηριχθούν από ευρύ πλαίσιο δράσεων προβολής.

Διαμαντίνα Βραχλιώτη

Κωνσταντίνος Ιμβριώτης

Ελένη Εξάρχου

Φέτος, στην κριτική επιτροπή, συμμετείχαν η Idra Kayne (μουσικός), ο Σέργιος Κοτσόβουλος (σκηνοθέτης-σκηνογράφος), ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος (συνθέτης, καλλιτεχνική επιμέλεια και προγραμματισμός της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), η Έλλη Παπακωνσταντίνου (σκηνοθέτης) και ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης (visual artist, αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου).

Κάθε χρόνο, ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δημιουργών –νεότερων και όχι μόνο– για την κινηματογραφική μουσική και ακόμη περισσότερο για τις ταινίες animation, που αφήνουν ένα ευρύ πεδίο ελευθερίας, φαντασίας και συνθετικής δημιουργίας.

Bασικός στόχος του Animegaron είναι η μετατροπή του σε ένα μέσο προβολής ταλαντούχων συνθετών μουσικής για την εικόνα, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούν όχι μόνο με το κοινό, αλλά και με στελέχη από τον χώρο του θεάματος και του ακροάματος. Έτσι, για τη διαδικτυακή μετάδοση της τελικής φάσης του Διαγωνισμού ενημερώθηκαν, εκτός από το ευρύ κοινό, τηλεοπτικοί και κινηματογραφικοί παραγωγοί, σκηνοθέτες και κριτικοί. Στο πλαίσιο αυτό, η ταινία μικρού μήκους της Αναστασίας Παπαδοπούλου, επενδυμένη μουσικά από τις 11 καλύτερες συνθέσεις, με βάση την αξιολόγηση και τη βαθμολογία της επιτροπής, παρουσιάστηκε και είναι διαθέσιμη στα social media του Μεγάρου. Επιπλέον, τα σάουντρακ είναι διαθέσιμα και στη μόνιμη πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στο site του Μεγάρου:

https://www.megaron.gr/category/kyklos-gefyres-animegaron-2023/

Πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com