Γεωργία: Η ΕΕ «χαιρετίζει» την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου περί «ξένων πρακτόρων»

«Ενθαρρύνουμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες στη Γεωργία να καταπιαστούν και πάλι με τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις» επισημαίνει η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Τιφλίδα

by Times Newsroom

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γεωργία χαιρέτισε την ανακοίνωση για την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου περί «πρακτόρων του εξωτερικού», η ψήφιση του οποίου από το κοινοβούλιο είχε προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις σ’ αυτή τη χώρα του Καυκάσου.

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση από το κυβερνών κόμμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ‘ξένη επιρροή’», δήλωσε μέσω του Twitter η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Τιφλίδα. «Ενθαρρύνουμε όλους τους πολιτικούς ηγέτες στη Γεωργία να καταπιαστούν και πάλι με τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε.

Κόμματα της γεωργιανής αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης παρά την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η κινητοποίηση «δεν θα σταματήσει όσο δεν υπάρχει εγγύηση ότι η Γεωργία είναι αποφασιστικά δεσμευμένη σε μια φιλοδυτική οδό», αναφέρουν αντιπολιτευόμενα κόμματα σε κοινή δήλωσή τους και οργανώνουν νέα συγκέντρωση.

«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δεκάδων διαδηλωτών που έχουν συλληφθεί» κατά τις χθεσινές και τις προχθεσινές συγκεντρώσεις, πρόσθεσαν.

Μπροστά σ’ αυτή την εκτεταμένη κινητοποίηση, το κυβερνών κόμμα Γεωργιανό Όνειρο ανακοίνωσε πως αποσύρει το νομοσχέδιο που προβλέπει πως οι οργανώσεις οι οποίες λαμβάνουν περισσότερο από το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό, θα ήταν υπόχρεωμένες να καταχωρίζονται ως «πράκτορες του εξωτερικού», διότι διαφορετικά θα απειλούνταν με πρόστιμο.

Η πρώην σοβιετική δημοκρατία του Καυκάσου, η οποία υπέστη το 2008 ρωσική στρατιωτική επέμβαση, φιλοδοξεί επισήμως να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, προσανατολισμό που υιοθέτησε μετά την «επανάσταση των ρόδων» του 200.

Όμως πρόσφατα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης, όπως το νομοσχέδιο για τους «πράκτορες του εξωτερικού», δημιούργησαν αμφιβολίες όσον αφορά τη διατήρηση των φιλοδυτικών φιλοδοξιών, με την αντιπολίτευση να την καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι υποστηρίζει τη Μόσχα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com