Γερμανία: Αφγανές ακτιβίστριες κάνουν απεργία πείνας – Διαμαρτύρονται για το «απαρτχάιντ του φύλου» στη χώρα τους

Αφγανές ακτιβίστριες που ζουν στην Κολονία ξεκίνησαν απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «απαρτχάιντ του φύλου» που επέβαλαν οι Ταλιμπάν στη χώρα τους, όπως ανέφερε μία από τις συμμετέχουσες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

by Times Newsroom

«Σήμερα, οι Αφγανές δεν έχουν (πρόσβαση στο) σχολείο, πανεπιστήμιο, αυτοκίνητο, εστιατόριο, όλα απαγορεύονται», είπε η Ζαρμίνα Παριάνι.

Η ακτιβίστρια κατέφυγε πέρσι στη Γερμανία μαζί με τις τέσσερις αδελφές της, αφού προηγουμένως είχαν συλληφθεί από τους Ταλιμπάν επειδή διαδήλωσαν στο Αφγανιστάν. Η μία από τις αδελφές της, η Ταμάνα Παριάνι, συμμετέχει επίσης στην απεργία πείνας που θα διαρκέσει 12 ημέρες.

Γερμανία: Οι Ταλιμπάν επέβαλαν μια αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου, δήλωσε ακτιβίστρια

Από τις 16 γυναίκες που ξεκίνησαν την απεργία πείνας πριν από μερικές ημέρες, σήμερα συνέχιζαν μόνο οι τρεις, είπε η Ζαρμίνα. Η Αφγανή ακτιβίστρια ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) τη φωτογραφία ενώ πανό, στο οποίο ήταν γραμμένη η φράση: «Το Αφγανιστάν πρέπει να αναγνωριστεί ως χώρα όπου υπάρχει απαρτχάιντ του φύλου».

«Καθημερινά, οι Ταλιμπάν συλλαμβάνουν, βασανίζουν και σκοτώνουν πολιτικούς ακτιβιστές και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (…) όμως ο κόσμος σιωπά», τόνισε.

Αφότου επανήλθαν στην εξουσία, τον Αύγουστο του 2021, οι Ταλιμπάν επέβαλαν μια αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου και περιόρισαν δραστικά την ελευθερία των γυναικών, μια κατάσταση που τα Ηνωμένα Έθνη την περιέγραψαν ως «απαρτχάιντ του φύλου». Οι γυναίκες και τα νέα κορίτσια απαγορεύεται να φοιτούν στο λύκειο και το πανεπιστήμιο ή ακόμη και να βγαίνουν βόλτα στο πάρκο. Οι περισσότερες δεν επιτρέπεται πλέον να εργάζονται σε υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών ή σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και χιλιάδες απολύθηκαν από τις θέσεις τους στο δημόσιο ή πληρώνονται για να παραμένουν στα σπίτια τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com