Γερμανία: Νέες εφόδους σε σπίτια μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ»

Οι έρευνες έγιναν στις κατοικίες τεσσάρων ανδρών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ενός προσώπου στην Κάτω Σαξονία (βορειοδυτικά), σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

by Times Newsroom

Η γερμανική αστυνομία εξαπέλυσε εφόδους στα σπίτια πέντε προσώπων στο πλαίσιο επιχείρησης εναντίον ακροδεξιάς εξτρεμιστικής οργάνωσης η οποία φέρεται να είχε σκοπό να προχωρήσει στην ανατροπή της γερμανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου, οι αρχές.

Οι έρευνες έγιναν στις κατοικίες τεσσάρων ανδρών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (νοτιοδυτικά) και ενός προσώπου στην Κάτω Σαξονία (βορειοδυτικά), σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

«Και στις πέντε περιπτώσεις, υπήρχαν υποψίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση», εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η επιχείρηση συνδεόταν με την ευρεία κλίμακας έρευνα γύρω από τον επιχειρηματία πρίγκιπα Ερρίκο 13ο του Ρόις, που φέρεται να ήταν επικεφαλής της οργάνωσης ονόματι «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger).

Δεν ανακοινώθηκαν συλλήψεις.

Η οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» αμφισβητεί τη νομιμοποίηση της ομοσπονδιακής δημοκρατίας.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας πιστεύουν πως τα μέλη της και ευρύτερα οι υποστηρικτές της είναι περίπου 23.000.

Οι έρευνες για την οργάνωση διενεργούνται εδώ και μήνες. Τον Δεκέμβριο, έγιναν εκτεταμένες αστυνομικές έφοδοι και συνελήφθησαν κάπου 25 ύποπτοι στη Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ιταλία, ανάμεσά τους πρώην στρατιωτικοί, πρώην αστυνομικοί και πρώην μέλος της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής, που είχε εκλεγεί με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Κατασχέθηκαν επίσης αρκετά όπλα.

Τα πρόσωπα αυτά φέρονται να ανήκαν σε –ανώνυμη– τρομοκρατική οργάνωση η οποία συνδέεται με τους «Πολίτες του Ράιχ», σύμφωνα με Γερμανούς εισαγγελικούς λειτουργούς.

Οι οπαδοί της ιδεολογίας της συγκεκριμένης οργάνωσης, που πιστεύουν επίσης διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, θεωρούν πως συνεχίζει να υπάρχει η αυτοκρατορική ή η ναζιστική Γερμανία και πως τα σύνορα της χώρας είναι αυτά που είχαν χαραχτεί προτού τερματιστεί ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η ομάδα γύρω από τον επιχειρηματία, που είναι προφυλακισμένος, φέρονται να σχεδίαζαν την ανατροπή της κυβέρνησης. Είχε στρατιωτικό βραχίονα και προσπαθούσε να προμηθευτεί οπλισμό, κατά γερμανούς εισαγγελείς, που επισημαίνουν ότι η οργάνωση δεν θα δίσταζε να αφαιρέσει ζωές για να επιτύχει τους σκοπούς της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή