Γερμανία: Ο Ουκρανός πρέσβης χαρακτήρισε τον Σολτς «προσβεβλημένο λουκάνικο»

«Το να παριστάνει κανείς τον θιγμένο, δεν ακούγεται ιδιαίτερα ως στάση πολιτικού ηγέτη» είπε ο Άντριι Μέλνικ

by Times Newsroom

Στη δήλωση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ότι για την ώρα δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί το Κιέβο, λόγω του χαρακτηρισμού του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ως ανεπιθύμητου από την ουκρανική πλευρά απάντησε ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο Άντριι Μέλνικ.

«Το να παριστάνει κανείς τον θιγμένο, δεν ακούγεται ιδιαίτερα ως στάση πολιτικού ηγέτη», σχολίασε ο κ. Μέλνικ σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, χαρακτηρίζοντας τον Όλαφ Σολτς με μια λαϊκή γερμανική έκφραση, ως «προσβεβλημένο λουκάνικο» («beleidigte Leberwurst»).

Ο ουκρανός διπλωμάτης, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη προκαλέσει αντιδράσεις με την κριτική που ασκεί στη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της στον πόλεμο, τόνισε πάντως ότι ο καγκελάριος παραμένει ευπρόσδεκτος στο Κίεβο, αλλά η χώρα του δεν ενδιαφέρεται τόσο για συμβολικές επισκέψεις, όσο για την υλοποίηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αιτήματος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την παράδοση βαρέων όπλων γρήγορα και την εκπλήρωση των υποσχέσεων που έχουν δοθεί.

Ο Άντριι Μέλνικ απέφυγε ταυτόχρονα όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να αναφερθεί στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ. Σταϊνμάιερ και περιορίστηκε να δηλώσει ότι «έχουμε να κάνουμε με τον πλέον βάναυσο πόλεμο εξολόθρευσης από την εποχή της επίθεσης των ναζί στην Ουκρανία, όχι με νηπιαγωγείο».

Στο Κίεβο πάντως μεταβαίνει σήμερα ο πρώην αρχηγός της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι, ενώ εντός της εβδομάδας θα επισκεφθεί την Ουκρανία και ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς. Έτοιμη να μεταβεί στο Κίεβο δήλωσε και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή