Γερουλάνος: «Εγγυώμαι συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα, κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, εμπειρία στα διεθνή και στην αγορά»

Οι μεγάλες ανισότητες σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία μπορούν να διορθωθούν μόνο με ένα διαφορετικό διοικητικό μοντέλο, που θα οδηγήσει σε ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο.

by Times Newsroom

Στην ατζέντα που επικεντρώνεται, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία, στάθηκε κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή «Σήμερα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, στην ερώτηση για ποιους λόγους να τον επιλέξουν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, για Πρόεδρο.

«Βάζουμε μια ατζέντα στο τραπέζι. Οι μεγάλες ανισότητες σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία μπορούν να διορθωθούν μόνο με ένα διαφορετικό διοικητικό μοντέλο, που θα οδηγήσει σε ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο. Αυτήν την πρόταση την έχω καταθέσει. Είναι η πρόταση που λέγεται «Αναγέννηση» και είναι η βασική πλατφόρμα, πάνω στην οποία πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα στην επόμενη τριετία, πενταετία, δεκαετία. Το δεύτερο, είναι ότι έχω την εμπειρία στο να «ανοίγω» το κόμμα σε δυνάμεις οι οποίες μπορούν να το βοηθήσουν. Υπάρχουν πάρα πολλές προοδευτικές δυνάμεις εκεί έξω. Που μια τέτοια ατζέντα, μπορούν να την υλοποιήσουν» και συνέχισε μιλώντας για την πείρα που έχει αποκομίσει από την αγορά, καθώς και την εμπειρία του στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Και συμπλήρωσε:«Το σημαντικότερο είναι να μπορούμε να φεύγουμε από αυτήν τη συζήτηση, να πηγαίνουμε πίσω στα θέματα της Ακρίβειας, της εξωτερικής πολιτικής, που αυτήν τη στιγμή είναι σε δύσκολη φάση, τα θέματα τα οποία αφορούν την υγεία και την παιδεία, που έχουν βγει εντελώς από την ατζέντα πια και όχι να μένουμε προσκολλημένοι σε εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων, είτε της Κεντροαριστεράς γενικότερα, τα οποία μπερδεύουν τον κόσμο».

Ενώ, ερωτώμενος για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συζητήσει με άλλα κόμματα, ο κος Γερουλάνος απάντησε: «Ένα δυναμικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ατζέντα και είναι ανοιχτό στην κοινωνία, θα τραβήξει δυνάμεις που αυτήν τη στιγμή είναι αδρανείς. Εάν το κάνει αυτό, μετά μπορούμε να συζητήσουμε με όποιον θέλει».

Δείτε εδώ απόσπασμα από τη συνέντευξη: https://www.facebook.com/watch/?v=1157917655281395

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com