Γιατί η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ θέλει να διακόψει τη συνεργασία με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»;

Είνσι γνωστό ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο θεωρείται  «φάρος» για τις παροχές υγείας στους δημοσιογράφους που σημειωτέων καταβάλλουν μεγάλο τμήμα από τον μισθό τους για να έχουν καλύτερες παροχές υγείας.

by Times Newsroom

Με δραματική μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας απειλούνται οι δημοσιογράφοι ασφαλισμένοι στον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Οργανισμού εξετάζει την διακοπή της σύμβασης που έχει με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» την οποία διατηρεί  από το 2003.  Το συγκεκριμένο νοσοκομείο θεωρείται  «φάρος» για τις παροχές υγείας στους δημοσιογράφους που σημειωτέων καταβάλλουν μεγάλο τμήμα από τον μισθό τους για να έχουν καλύτερες παροχές υγείας.

Φαίνεται όμως ότι η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ επιθυμεί να εφαρμόσει στην πράξη την ιδεοληπτική εμμονή της για εξίσωση προς τα κάτω.

Είναι φυσικό λοιπόν να επικρατεί αναστάτωση στους ασφαλισμένους αφού πολλοί έχουν νοσηλευτεί σε ανθρώπινες συνθήκες στο Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και όσοι δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν γνωρίζουν και έχουν την ασφάλεια που δημιουργεί ένα μεγάλο σύγχρονο νοσοκομείο. Οι εναλλακτικές λύσεις που έχει γίνει γνωστό ότι εξετάζει αν δεν έχει συμφωνήσει ήδη η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ είναι κατώτερης ποιότητας και δεν πρόκειται καν για νοσοκομεία.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν για το μείζον αυτό θέμα είναι οι εξής:

«• Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center διατηρεί σύμβαση συνεργασίας με τον Οργανισμό ήδη από το 2003. Το Ντυνάν υπήρξε το μοναδικό Νοσοκομείο, που στήριξε τον Οργανισμό στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής του δυσπραγίας.Σε μια περίοδο που άλλα θεραπευτήρια έστελναν εξώδικα απειλώντας με κατάσχεση της περιουσίας του Οργανισμού, το Ντυνάν στήριζε τον ΕΔΟΕΑΠ(με σημαντικές εκπτώσεις), συνεχίζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασφαλισμένους του.

• Η υφιστάμενη σύμβαση συνεργασίας εξασφαλίζει συνολικά έκπτωση 18% (τζίρος & ταχύτητα πληρωμής) διατηρώντας τις τιμές των υπηρεσιών χαμηλότερα ακόμα και από αυτές του2003!

• Στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας προτάθηκε από το Νοσοκομείο:

I. Επιπλέον μείωση 5% στον υφιστάμενοτιμοκατάλογο. Αν συνυπολογίσουμε και το 7,2% που κινήθηκε ο πληθωρισμός το 2022, η προσφερόμενη έκπτωση ξεπέρασε το 12%.

II. Αύξηση του ποσοστού έκπτωσης επί τζίρου από 5% σε 12% στην κατηγορία για ποσό άνω των €1,8 εκ. (προηγούμενο όριο €3,2 εκ)

• Η οικονομική πρόταση του Ντυνάν είναι η πλέον ανταγωνιστική σε σχέση με τους υπόλοιπους ασφαλιστικούς φορείς.

• Είναι μικρή η οικονομική απόκλιση της πρότασης που έχει καταθέσει το Ερρίκος Ντυνάν σε σχέση με τις άλλες υφιστάμενες συμφωνίες του Οργανισμούμε μικρότερες κλινικές. Αντίθετα μεγάλη απόκλιση υπάρχει στην ποιότητα των παρεχομένωνυπηρεσιών σε σχέση με τους άλλους.

• Στο Ερρίκος Ντυνάν ο κάθε ασθενής είναι μοναδικός και έτσι αντιμετωπίζεται. Ως εκ τούτου το Νοσοκομείο αρνείται την «πακετοποίηση» των ασθενών, που οδηγεί στην μείωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center έχει λάβει την κορυφαία διαπίστευση Joint Commission lnternational (είναι το ένα εκ των δύο Νοσοκομείων στην Ελλάδα), η οποία αποδεικνύει την απόλυτη συμμόρφωσή του προς τις απαιτήσεις του διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου διαπίστευσης υπηρεσιών υγείας.

• Η μη ανανέωση της συνεργασίας με το Ερρίκος Ντυνάν θα στερήσει από χιλιάδες ασφαλισμένους του Οργανισμού των υπηρεσιών ενός μεγάλου Νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει 462 κλίνες εκ των οποίων οι 38 αφορούν ΜΕΘ, 51 μονόκλινα & 20μονώσεις. Είναι εύλογο το ερώτημα κατά πόσον οι υφιστάμενοι πάροχοι δύνανται να καλύψουν το κενό που θα δημιουργήσει η μη ανανέωση συνεργασίας με το Ερρίκος Ντυνάν.»

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com