Γιατί οι Σοσιαλδημοκράτες διώχνουν τον Γκέρχαρντ Σρέντερ

Αρνήθηκε να εγκαταλείψει προσοδοφόρες θέσεις εργασίας σε ρωσικές κρατικές εταιρείες παρά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία

by Times Newsroom

Οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας κάλεσαν τον Γκέρχαρντ Σρέντερ να αποχωρήσει από το κόμμα. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του πρώην καγκελάριου της χώρας, ο οποίος υπερασπίστηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και αρνήθηκε να εγκαταλείψει προσοδοφόρες θέσεις εργασίας σε ρωσικές κρατικές εταιρείες παρά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Στις τελευταίες του δηλώσεις το Σαββατοκύριακο, ο Σρέντερ είπε στους New York Times ότι θα εγκατέλειπε τις επιχειρηματικές του θέσεις σε ρωσικές κρατικές εταιρείες μόνο εάν ο Πούτιν σταματούσε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Παράλληλα, έχει υπερασπιστεί τον Πούτιν για τις φρικαλεότητες στη Μπούτσα, λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι αυτές οι εντολές έχουν προέλθει από τον Ρώσο ηγέτη.

Η παραίτησή του από αυτές τις θέσεις «θα χρειαζόταν για να σωθεί η φήμη του ως πρώην και άλλοτε επιτυχημένος καγκελάριος», δήλωσε η συν-επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας-SPD, Σάσκια Έσκεβ, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk τη Δευτέρα. «Δυστυχώς, δεν ακολούθησε αυτή τη συμβουλή», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την ίδια, η διαδικασία εκδίωξης του Σρέντερ έχει ξεκινήσει, αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια.

Η συμπάθεια του Σρέντερ στον Πούτιν έχει αναδειχθεί σε σημαντικό ζήτημα για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Η Γερμανία έχει δεχθεί επίσης έντονη πίεση να στηρίξει περισσότερο την Ουκρανία, προσφέροντας άρματα μάχης και άλλα βαρέα όπλα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com