Γλυπτά του Παρθενώνα : Ο Όσμπορν ελπίζει σε συμφωνία «προσωρινής επιστροφής»

Ο πρόεδρος των επιτρόπων διοίκησης του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Όσμπορν ελπίζει ότι το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να «καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ελλάδα» και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με το βρετανικό PA Media, ο Όσμπορν περιγράφει μια συμφωνία που θα προβλέπει την προσωρινή επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα με αντάλλαγμα άλλων αρχαιοελληνικών αντικειμένων που θα αποστέλλονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Όσμπορν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο δείπνο των διαχειριστών στην αίθουσα όπου βρίσκονται τα Γλυπτά, δήλωσε ότι «μπορεί να μην τα καταφέρουμε, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε».

Σύμφωνα με το PA Media ο κ. Όσμπορν είπε: «Ελπίζω να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία με την Ελλάδα. Μια συμφωνία που θα επιτρέψει αυτά τα σπουδαία γλυπτά να εκτίθενται στην Αθήνα αλλά και στο Λονδίνο. Μια συμφωνία που θα επιτρέψει σε άλλους θησαυρούς από την Ελλάδα, ορισμένους που δεν έχουν ποτέ φύγει από εκείνες τις ακτές, να εκτεθούν εδώ στο Βρετανικό Μουσείο».

«Ως επίτροποι διοίκησης προσβλέπουμε σε μια συνεργασία με τους Έλληνες φίλους μας που δεν θα απαιτεί από κανέναν να παραιτηθεί των αξιώσεών του, που δεν θα ζητά καμία αλλαγή στους νόμους που δεν εναπόκειται σε εμάς να συντάξουμε, η οποία όμως θα βρίσκει έναν πρακτικό, ρεαλιστικό και λογικό τρόπο να προχωρήσουμε», πρόσθεσε ο Όσμπορν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com