Γυναικολόγος αρνήθηκε να εξετάσει τρανς και κατηγορείται για τρανσφοβία – «Ασχολούμαι μόνο με πραγματικές γυναίκες»

Ένωση ακτιβιστών ετοιμάζει καταγγελία

by Times Newsroom

Ένας Γάλλος γυναικολόγος έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις και κατηγορείται για τρανσφοβία, γιατί αρνήθηκε να εξετάσει μία τρανς, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι ασχολείται «μόνο με πραγματικές γυναίκες».

Ο Δρ Victor Acharian, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Pau της Γαλλίας, δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα επίσκεψη από ένα ζευγάρι, αναφέρει η Le Figaro. Όταν πήγε να εξετάσει την γυναίκα, διαπίστωσε πως ήταν τρανς και τότε είπε στην ίδια και τον σύντροφο της, ότι «στο γυναικολογικό μου τραπέζι μέχρι στιγμής έχω εξετάσει μόνο πραγματικές γυναίκες».

Το ζευγάρι έφυγε εξαγριωμένο από το ιατρείο και άφησε μια αρνητική κριτική στη Google, με τον γιατρό να απαντάει ότι «δεν έχω καμία ικανότητα να ασχολούμαι με τους άντρες, ακόμα κι αν έχουν ξυρίσει τα γένια τους και έρχονται να πουν στη γραμματέα μου ότι έχουν γίνει γυναίκες».

Έκτοτε, το θέμα απέκτησε δημοσιότητα, με πολίτες να κατηγορούν τον Victor Acharian για τρανσφοβία.

Μάλιστα, η ένωση «SOS homophobie» ανακοίνωσε ότι θα κάνει επίσημη καταγγελία στις αρχές, ενώ σε ανάρτηση στο Twitter, σημείωσε τα εξής:

«”Φροντίζω αληθινές γυναίκες”.

Καταγγέλλουμε τις τρανσφοβικές και μεροληπτικές παρατηρήσεις του γυναικολόγου Victor Acharian στο Pau. Η τρανσφοβία είναι μια πραγματικότητα με σοβαρές συνέπειες, ιδιαίτερα στην πρόσβαση στην υγεία. Επηρεάζει ολόκληρη την επικράτεια».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com