Δύο εκατομμύρια λίτρα κόκκινου κρασιού «πλημμυρίζουν» τους δρόμους πορτογαλικού χωριού

Έσπασαν δεξαμενές σε αποστακτήριο

by Times Newsroom

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από το χωριό Σάο Λοουρένσο ντο Μπάιρο στην Πορτογαλία, καθώς οι δρόμοι του «πλημμύρισαν» από 2,2 εκατομμύρια λίτρα κρασί.

Η «πλημμύρα» από το άφθονο κρασί σημειώθηκε όταν δύο τεράστιες δεξαμενές κρασιού έσπασαν σε ένα αποστακτήριο στο μικρό χωριό της κεντρικής Πορτογαλίας, στο οποίο ζουν περίπου 2.000 κάτοικοι.

Σαστισμένοι οι ντόπιοι παρακολουθούσαν την Κυριακή το ποτάμι των 2,2 εκατ. λίτρων κρασιού – που χωράνε σε μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων – να κατακλύζει το χωριό και να διαπερνά τους δρόμους.

Επιπλέον, υπήρχαν φόβοι ότι θα μπορούσε να μολύνει ένα κοντινό ποτάμι, το Certima, αλλά οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν κάτι τέτοιο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής κατάφερε να κάνει εκτροπή του κρασιού μακριά από το ποτάμι, σε ένα κοντινά χωράφια, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εταιρεία απόσταξης, Levira, ζήτησε συγγνώμη για τη ζημιά και δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για το ασυνήθιστο ατύχημα.

«Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές. Δεσμευόμαστε πλήρως να καλύψουμε το κόστος που σχετίζεται με τον καθαρισμό και την αποκατάσταση της ζημιάς, με ομάδες έτοιμες να δράσουν άμεσα. Δεσμευόμαστε να επιλύσουμε αυτή την κατάσταση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε χαρακτηριστικά η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή