H Αθήνα Κορυφαίος Πολιτιστικός Προορισμός στον Κόσμο στα World Travel Awards 2023

by Times Newsroom

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Αθήνα διακρίθηκε στη διεθνή διοργάνωση των World Travel Awards (WTA), κατακτώντας τον τίτλο του Κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού στον Κόσμο (World’s Leading Cultural City Destination) για το 2023.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι, η ελληνική πρωτεύουσα κατέκτησε την σημαντική αυτή διάκριση, ανάμεσα σε 12 υποψήφιες πόλεις από όλο τον κόσμο: το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, την Ρώμη, το Ρίο ντε Τζανέιρο, την Βενετία, το Πεκίνο, το Κιότο, την Χόι Αν, την Μπαρρανκίγια, το Κίτο και το Σαντιάγο ντε Κάλι.

Ο διεθνής αυτός τίτλος ήρθε για την ελληνική πρωτεύουσα δύο μήνες μετά τη βράβευσή της στην ίδια διοργάνωση ως Κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού στην Ευρώπη (Europe’s Leading Cultural City Destination) για το 2023.

Η διοργάνωση των World Travel Awards γιόρτασε φέτος τα 30 χρόνια. Κάθε χρόνο βραβεύει την αριστεία σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν εξειδικευμένα στελέχη του τουρισμού, αλλά και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Η Αθήνα ήταν υποψήφια σε τρεις ακόμα κατηγορίες: Κορυφαίος Προορισμός City Break (World’s Leading City Break Destination), Κορυφαίο Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών (World’s Leading City Tourist Board) και Κορυφαίο Αξιοθέατο (World’s Leading Tourist Attraction 2023) για την Ακρόπολη.

Η ελληνική πρωτεύουσα διακρίθηκε και φέτος για την πλούσια ιστορία και πολιτιστική της κληρονομιά, καθώς και για τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρει στους κατοίκους και τους εκατομμύρια επισκέπτες της, δώδεκα μήνες τον χρόνο.

Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει και προωθεί τη μοναδική πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, μέσω των πολιτιστικών του οργανισμών: του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, του Δικτύου Πολιτισμού Athens Culture Net και του Ολύμπια, Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας».

Παράλληλα, ο Δήμος επενδύει στη δημιουργία νέων, σύγχρονων χώρων πολιτισμού και στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι μέσα στο 2023, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, άνοιξε τις πόρτες του το Μουσείο Μαρία Κάλλας, επαναλειτούργησε το εμβληματικό Θέατρο Λυκαβηττού και εγκαινιάστηκε το Αναγνωστήριο Athens Book Space στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας.

Επιπλέον, την άνοιξη πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, με εκατοντάδες δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη όπως συναυλίες και πάρτι, πικνίκ σε πάρκα και λόφους, βόλτες με ποδήλατο, υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές κ.ά. Είναι ενδεικτικό της επιτυχημένης διοργάνωσης, ότι το Φεστιβάλ προσέλκυσε φέτος περισσότερους από 175.000 θεατές, Αθηναίους και επισκέπτες.

tornosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com