Η αντιπολίτευση στην Αλβανία άναψε καπνογόνα μέσα στη Βουλή για να διαμαρτυρηθεί για τον προϋπολογισμό

Ο ντε φάκτο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε την κυβέρνηση Ράμα ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση στη Βουλή

by Times Newsroom

Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης στην Αλβανία άναψαν καπνογόνα και μια μικρή εστία φωτιάς – η οποία έσβησε γρήγορα – μέσα στην αίθουσα της Βουλής σήμερα, Δευτέρα, σε μια αποτυχημένη προσπάθειά τους να εμποδίσουν το κοινοβούλιο να ψηφίσει για τον προϋπολογισμό του 2024.

Οι βουλευτές στοίβαξαν καρέκλες στο κέντρο της αίθουσας της Βουλής και κόκκινος, πράσινος και μοβ καπνός από τα καπνογόνα κάλυψε τον αέρα, καθώς μέλη της ασφάλειας αναπτύχθηκαν μπροστά από τη θέση όπου καθόταν ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

«Η μάχη δεν τελείωσε», λέει ο Σαλί Μπερίσα

Ένας βουλευτής φάνηκε να ανάβει μια μικρή φωτιά, η οποία πέρασε σε έναν κάδο προτού οι φλόγες κατασβεστούν γρήγορα από τους γύρω βουλευτές, πριν η φωτιά εξαπλωθεί.

Ο ντε φάκτο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση στη Βουλή, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ράμα έχει την πλειοψηφία.

«Η μάχη δεν τελείωσε», είπε ο Μπερίσα σε δημοσιογράφους μετά την αναταραχή στην αίθουσα της Βουλής, όπου ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε σε μια πρώτη ψηφοφορία σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Ράμα: Έφερε φρασεολογία και μεθόδους πεζοδρομίου στην πολιτική

Τον περασμένο μήνα, εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Μπερίσα και τον γαμπρό του για διαφθορά, σχετικά με μια συμφωνία ακίνητης περιουσίας που αφορούσε στους χώρους ενός αθλητικού συλλόγου.

Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τον Μπερίσα ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωθυπουργός, από το 2005 έως το 2009, για να ασκήσει πίεση «για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπέρ τρίτων, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της κόρης του».

Ο γαμπρός του συνελήφθη, αλλά ο Μπερίσα έχει ασυλία ως βουλευτής. Του δόθηκε εντολή, ωστόσο, να μην εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα ότι ενορχήστρωσε τη δίωξη εναντίον του, με τον σημερινό πρωθυπουργό της Αλβανίας να αρνείται την κατηγορία.

«(Η αντιπολίτευση) έφερε φρασεολογία και μεθόδους πεζοδρομίου στην πολιτική», δήλωσε ο Ράμα με ανάρτηση στο X, μετά το σημερινό περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή