Shakira: Το ξέσπασμά της κατά των ισπανικών Αρχών

Η Κολομβιανή σουπερστάρ έφθασε σε συμβιβασμό με την εφορία για να αποφύγει τη δίκη.

by Times Newsroom

Η Shakira ξέσπασε κατά των ισπανικών Αρχών για τη δίωξή της για φορολογική απάτη ύψους 14,5 εκατ. ευρώ. Η Κολομβιανή σουπερστάρ έφθασε σε συμβιβασμό με την εφορία για να αποφύγει τη δίκη. Το πρωί της Δευτέρας έφθασε στο δικαστήριο ώστε να παραστεί στην πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσής της. Η Shakira κατηγορείτο ότι εξαπάτησε το ισπανικό κράτος κατά 14,5 εκατ. ευρώ, για εισοδήματα του 2012-2014

Μπήκε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 9 το πρωί. Απέφυγε να μιλήσει στους δημοσιογράφους που την περίμεναν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, γρήγορα έγινε γνωστό ότι έκανε συμβιβασμό. Η Shakira δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση να “γλιτώσει τα παιδιά μου από το να βλέπουν τη μητέρα τους να θυσιάζει την ευημερία της“. Η Shakira δήλωσε στον δικαστή της έδρας ότι είπε ναι στη συμφωνία με τους εισαγγελείς.

“Θαυμάζω απεριόριστα εκείνους που έχουν πολεμήσει αυτές τις αδικίες μέχρι τέλους, αλλά για μένα, σήμερα, η νίκη είναι να πάρω πίσω τον χρόνο μου για τα παιδιά μου και την καριέρα μου”, είπε.

Στη δήλωσή της, όμως, κατηγόρησε τις ισπανικές Αρχές για την καταδίωξή της. Όπως είπε, η περίπτωσή της είναι παρόμοια με άλλες, όπου οι Αρχές καταδιώκουν “αθλητές και άλλα άτομα υψηλού προφίλ”. Τέτοιες υποθέσεις, είπε, απορροφούν “την ενέργεια, τον χρόνο και την ηρεμία αυτών των ανθρώπων για χρόνια κάθε φορά”.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η εισαγγελία άλλαξε τη φυλάκιση της τραγουδίστριας με πρόστιμα, σύμφωνα με τον δικαστή.

Η δήλωση της Shakira

Στη δήλωση μέσω των εκπροσώπων της, η Shakira είπε: “Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα προσπαθούσα να κάνω το σωστό και να αποτελώ θετικό παράδειγμα για τους άλλους.

Αυτό συχνά σημαίνει ότι πρέπει να κάνω ένα επιπλέον βήμα σε επιχειρηματικές και προσωπικές οικονομικές αποφάσεις για να εξασφαλίσω τις καλύτερες δυνατές συμβουλές. Αναζητώ συμβουλές από τις κορυφαίες φορολογικές Αρχές του κόσμου, την PricewaterhouseCoopers International Limited και την Ernst & Young Global Limited. Αυτές υπήρξαν σύμβουλοί μου καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας” επεσήμανε.

Όπως πρόσθεσε: “Δυστυχώς, και παρά τις προσπάθειες αυτές, οι φορολογικές Αρχές της Ισπανίας άσκησαν δίωξη εναντίον μου. Όπως έκαναν εναντίον πολλών επαγγελματιών αθλητών και άλλων ατόμων υψηλού προφίλ. Έτσι αποστράγγισαν την ενέργεια, τον χρόνο και την ηρεμία αυτών των ανθρώπων για χρόνια κάθε φορά.”

Οι αιχμές κατά των Αρχών

Είχα αποφασίσει να υπερασπιστώ την αθωότητά μου σε μια δίκη που οι δικηγόροι μου ήταν σίγουροι ότι θα έκρινε υπέρ μου. Ωστόσο, έλαβα την απόφαση να επιλύσω επιτέλους αυτό το θέμα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μου. Αυτά δεν θέλουν να δουν τη μαμά τους να θυσιάζει την προσωπική της ευημερία σε αυτόν τον αγώνα“, όπως συνέχισε.

Πρέπει να ξεπεράσω το άγχος και τη συναισθηματική επιβάρυνση των τελευταίων ετών και να επικεντρωθώ στα πράγματα που αγαπώ: τα παιδιά μου και όλες τις ευκαιρίες που έχω στην καριέρα μου. Όπως η επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία και το νέο άλμπουμ μου, για τα οποία είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη. Θαυμάζω απεριόριστα εκείνους που έχουν πολεμήσει αυτές τις αδικίες μέχρι τέλους. Για εμένα, σήμερα, η νίκη είναι να πάρω πίσω τον χρόνο μου για τα παιδιά μου και την καριέρα μου”.

Σύμφωνα με την απόφαση θα πληρώσει πρόστιμο 7,3 εκατ. ευρώ για τα έξι αδικήματα φορολογικής απάτης που ομολόγησε στο πλαίσιο της συμφωνίας, λιγότερο από το ένα τρίτο του ποσού που ζητούσαν οι εισαγγελείς.

Είχε ήδη επιστρέψει τους φόρους που οι Ισπανοί αξιωματούχοι την είχαν κατηγορήσει για φοροδιαφυγή. Μαζί με τους τόκους ανήλθαν σε σχεδόν 17 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει επίσης να πληρώσει πρόστιμο 432.000 ευρώ για να αποφύγει τη φυλάκιση.

ΠΗΓΗ: Instyle.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com