Η Κίνα πίνει καφέ και αλλάζει την παγκόσμια αγορά

Τη γεύση και το άρωμα του καφέ ανακαλύπτουν οι Κινέζοι που φαίνεται πως κάνουν δυναμική είσοδο στην παγκόσμια βιομηχανία καφέ, αλλάζοντας ακόμα και τους μέχρι τώρα συσχετισμούς.

by Times Newsroom

Οι προτιμήσεις της πολυπληθούς Κίνας φαίνεται πως εκθρονίζουν τη «βασίλισσα της αγοράς καφέ», τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουν ανοίξει χιλιάδες επώνυμα καταστήματα πώλησης καφέ, πυροδοτώντας σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των αλυσίδων. Φέτος, στην Κίνα άνοιξαν 49.691 καφετέριες και καταστήματα πώλησης καφέ, 9.000 περισσότερα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα του World Coffee Portal.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η αυξανόμενη επιθυμία της Κίνας για καφέ θα αποτελέσει βασικό παράγοντα της μελλοντικής ζήτησης για τους κόκκους, καθώς οι καφετέριες επεκτείνονται πέρα από το Πεκίνο και τη Σαγκάη σε δεκάδες μεσαίου μεγέθους πόλεις, όπου οι νέοι επαγγελματίες γνωρίζουν το ρόφημα. Στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Καφέ που δημοσιεύει το Reuters δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ στην Κίνα αυξήθηκε κατά 15% κατά τη διάρκεια της ετήσιας περιόδου που έληξε τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο, σε 3,08 εκατομμύρια σακούλες.

«Ο Κινέζος καταναλωτής υιοθετεί όλο και περισσότερο το δυτικό τρόπο ζωής και ο καφές είναι προφανώς ένα από τα ροφήματα που το αντιπροσωπεύουν αυτό», δήλωσε ο Τζέισον Γου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ερευνών αγοράς Kantar Worldpanel για την ευρύτερη Κίνα. Ο Ρουοσουάν Ζάο, ένας 19χρονος φοιτητής από το Πεκίνο, δήλωσε ότι η κατανάλωση καφέ αποτελεί μέρος του γρήγορου ρυθμού ζωής των νέων στην Κίνα, οι οποίοι καλωσορίζουν την τόνωση της καφεΐνης.

Η αύξηση της κατανάλωσης καφέ αλλάζει το τοπίο και στις καλλιέργειες, καθώς και στις εξαγωγές. Η Κίνα εισάγει καφέ κυρίως από την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Η ομάδα εξαγωγέων καφέ της Βραζιλίας «Cecafe» δήλωσε ότι οι αποστολές προς την Κίνα θα τριπλασιαστούν σχεδόν το 2023 και θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά το 1 εκατομμύριο σακούλες, καθιστώντας την Κίνα την όγδοη μεγαλύτερη αγορά της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com