Η Κριστίν, τα χρυσά κουτάλια και πώς γίνεσαι αρχηγός

Τι συζήτησαν οι κεντρικοί τραπεζίτες στη Λεμεσό

by Times Newsroom

Η Κριστίν Λαγκάρντ πολύ συχνά λέει τα καλύτερα λόγια για τον Κύπριο κεντρικό τραπεζίτη Κωνσταντίνο Ηροδότου. Ακούει πάντα τη γνώμη του και τον θεωρεί εξαιρετικό συνεργάτη. Ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη συνεδρίαση το ΔΣ της ΕΚΤ στην Κύπρο. Ήθελε να γίνει στη Λευκωσία, αλλά τελικά έγινε στη Λεμεσό, με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες, εκεί όπου κτυπά και η καρδιά της κυπριακής οικονομίας.

Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη της κυρίας Λαγκάρντ, στην Κύπρο, μέσα σε διάστημα 7 μηνών, καθώς και τον προηγούμενο Μάρτιο βρέθηκε για επίσκεψη στη Μεγαλόνησο. Έτσι με σημαντικά ευρωπαϊκά οικονομικά ζητήματα, τον πληθωρισμό, τα επιτόκια του ευρώ, αλλά και το θέμα του ισολογισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συνεδρίασε, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

Εκείνο που ξεχώρισα από την παραμονή της σιδηράς κυρίας της ΕΚΤ στην Κύπρο είναι η ανοικτή συζήτηση με φοιτητές. Θα πρέπει να σας πω ότι στην Κύπρο, με τα πανεπιστήμια που έχει (δημόσια και ιδιωτικά) φοιτούν πολλοί φοιτητές. Σχεδόν απ΄ όλες τις χώρες (ακόμα και από το Λάος), δίνοντας έτσι μια καλή ανάσα στην κυπριακή οικονομία. Μία φοιτήτρια λοιπόν ρώτησε την κυρία Λαγκάρντ τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες ώστε να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ, δεν απάντησε αμέσως αλλά ρώτησε τους φοιτητές: «ποιοι από εσάς θέλουν να γίνουν αρχηγοί»; Από τους 200 που την παρακολουθούσαν σήκωσαν το χέρι καμιά πενηνταριά (τα περισσότερα χέρια ήταν γυναικεία) και άκουσαν την κυρία Λαγκάρντ να τους λέει τη δική της ιστορία, ότι δεν γεννήθηκε τρώγοντας με χρυσά κουτάλια, ότι προσπάθησε πολύ για να ξεπεράσει δυσκολίες και τους συμβούλευσε ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν και αυτοί πολύ και να μην τα βάζουν κάτω.

Πηγή: Βηματοδότης

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή