Η μεξικανή Frida Escobedo θα σχεδιάσει την πτέρυγα σύγχρονης τέχνης του ΜΕΤ

Η Πτέρυγα Tang δίνει μια ευκαιρία να δώσουμε νέα ζωή στην τέχνη από τον 20ό και 21ο αιώνα του μουσείου

by Times Newsroom

Διέξοδος για τη νέα πτέρυγα στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, η οποία προγραμματιζόταν να έχει ολοκληρωθεί το 2020 αλλά οικονομικά προβλήματα πάγωσαν το εγχείρημα· o επενδυτής Oscar L. Tang και η σύζυγός του, η Agnes Hsu-Tang, προχώρησαν σε γενναία δωρεά ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων στο μουσείο και το Met επέλεξε τη Μεξικανή αρχιτεκτόνισσα Frida Escobedo για τον σχεδιασμό της πτέρυγας η οποία προηγουμένως είχε ανατεθεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο David Chipperfield Architects.

Η 43χρονη αρχιτεκτόνισσα ίδρυσε το φερώνυμο γραφείο της το 2006 και ήταν η νεότερη αρχιτεκτόνισσα στην οποία ανατέθηκε σχεδιασμός του Serpentine Pavillion στο Λονδίνο· το Serpentine Pavillion του 2018 είχε εντυπωσιάσει. Η νέα πτέρυγα στο Met – θα φέρει την επωνυμία Oscar L. Tang and HM Agnes Hsu-Tang Wing – θα είναι 7.400 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου και δημόσιου χώρου και θα είναι το σπίτι της συλλογής των έργων μοντέρνας τέχνης του μουσείου (από τον 20ό και τον 21ο αιώνα) καθώς και μια συλλογής έργων Κυβισμού η οποία δωρήθηκε στο Met.

«Η Frida Escobedo είναι μια εξέχουσα αρχιτεκτόνισσα των καιρών μας» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο Max Hollein, ο διευθυντής του Met. «Ασκεί αρχιτεκτονική ως μια μέθοδο για να δημιουργήσει έντονες εμπειρίες χώρου και κοινότητας και έχει επιδείξει επιδεξιότητα και ευαισθησία στην ευγενή εκ μέρους της, χρήση υλικών ενώ, παράλληλα, εφιστά ιδιαιτέρως την προσοχή στα κοινωνικοοικονομικά και οικολογικά θέματα του σήμερα».

«Το πολύ γενναιόδωρο δώρο των Tang επέτρεψε αυτό το βήμα προς τα μπρος» σχολίασε ο Daniel H. Weiss, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Met. «Το εντυπωσιακό και εμπνευσμένο χαρτοφυλάκιο πρότζεκτ της Frida Escobedo και η δημιουργική εμπλοκή της με την ομάδα μας μάς έχει δώσει μεγάλο ενθουσιασμό για αυτό το σημαντικό κεφάλαιο στο Met. Σε δήλωσή του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, προέβη στην εκτίμηση ότι το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί σε περίπου επτά χρόνια.

«Η Πτέρυγα Tang δίνει μια ευκαιρία να δώσουμε νέα ζωή στην τέχνη από τον 20ό και 21ο αιώνα του μουσείου· να υμνήσουμε τις δυναμικές που μπορούμε να βρούμε στην τέχνη διαφορετικών εποχών, γεωγραφικών περιοχών και ιδεολογιών· και να αποκαλύψουμε νέους χώρους για αναστοχασμό και σύνδεση με τους άλλους» είπε, σε ανακοίνωση η Frida Escobedo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή