Η Νότια Αφρική ανακάλεσε τους διπλωμάτες της από το Ισραήλ για διαβουλεύσεις

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής αποφάσισε να ανακαλέσει τους διπλωμάτες της από το Ισραήλ για διαβουλεύσεις, λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός παρά τη προεδρία Κουμπούντζο Ντσαβένι.

by Times Newsroom

«Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει όλους τους διπλωμάτες της από το Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις», επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Ωστόσο η Ντσαβένι υπογράμμισε «την απογοήτευση» της Πρετόρια, κυρίως «για τη συνέχιση των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον σχολείων και νοσοκομείων» στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πρόκειται για μια συνηθισμένη ενέργεια, όταν μια κατάσταση είναι πολύ επιζήμια και ανησυχητική», δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Ναλέντι Πάντορ.

Οι διπλωμάτες θα «ενημερώσουν σε βάθος» την κυβέρνηση για την κατάσταση και στη συνέχεια αυτή θα αποφασίσει αν μπορεί να προσφέρει βοήθεια ή αν «μπορεί να διατηρηθεί ρεαλιστικά μια σχέση» με το Ισραήλ.

«Ανησυχούμε, όπως γνωρίζετε, ιδιαίτερα από τη συνέχιση των φόνων παιδιών και αθώων αμάχων στα παλαιστινιακά εδάφη και πιστεύουμε ότι η απάντηση του Ισραήλ έχει μετατραπεί σε συλλογική τιμωρία», πρόσθεσε η Πάντορ.

«Εκτιμήσαμε ότι είναι σημαντικό να επισημάνουμε την ανησυχία της Νότιας Αφρικής, συνεχίζοντας να ζητάμε γενική κατάπαυση» των εχθροπραξιών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή