«Η πόλη στην άλλη όχθη» του Κοραή Δαμάτη στην Αθηναϊκή Σκηνή

by Times Newsroom

«Η πόλη στην άλλη όχθη» αποτελείται από μία σύνθεση μονολόγων και διαλόγων. Πρόκειται για μαρτυρίες ανθρώπων που ζήσανε την προσφυγιά του 1922. Συναντώνται οι “επιζήσαντες” σε έναν άγνωστο, άχρονο τόπο και θυμούνται και μοιράζονται γεγονότα και περιστατικά, έρωτες, κακουχίες, και τα άδικα της ζωής τους, πιστεύοντας πως για να προχωρήσει κανείς όσο γίνεται πιο σωστά, πρέπει να έχει τη μνήμη κοντά του, δίπλα του, να πηγαίνουν παρέα – όχι για μια βαριά και ανεδαφική νοσταλγία – όσο για να προσέχει δυσάρεστες και καταστρεπτικές επαναλήψεις. Να πάψουν να γίνονται ξανά και ξανά τα ίδια αποτρόπαια λάθη. Ιδιαίτερα σήμερα που νιώθουμε όλοι πρόσφυγες με όλα όσα συμβαίνουν γύρω.

«Εμείς στο δεύτερο χρόνο της προσφυγιάς, το ‘24, ακούσαμε πως γίνονται συνοικισμοί, για μας τους πρόσφυγες, στον Ποδονίφτη, στην Κοκκινιά. Τότε ξέρεις πώς πιάνανε τα σπίτια στους συνοικισμούς; Πήγαινες εκεί, κρεμούσες ένα τσουβαλάκι ή ό,τι είχες σ’ ένα δωμάτιο και το σπίτι ήτανε δικό σου. Ατέλειωτα ακόμη· κεραμίδια δεν είχανε, πόρτες δεν είχανε, παράθυρα δεν είχανε».

Μαρτυρία Μαριάνθης Καραμουσά από το χωριό Μπαγάρασι.

Η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, εκτός από επαγγελματικό Θέατρο και Ανώτερη Δραματική Σχολή, δραστηριοποιείται και στη Θεατρική επιμόρφωση παρέχοντας εργαστήρια, σεμινάρια, προγράμματα προετοιμασίας επαγγελματιών και υποψηφίων, θεατρικές ομάδες. Μια δημοφιλής ομάδα των εργαστηρίων είναι αυτή του Σκηνοθέτη Κοραή Δαμάτη. Πολυετής, με στόχο το ανέβασμα παράστασης, η ομάδα δέχεται νέα μέλη κάθε χρόνο γύρω στον Οκτώβριο και την Άνοιξη παρουσιάζει με επαγγελματικές προδιαγραφές την παράστασή της στο Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
  • Διασκευή, σύνθεση κειμένων, σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
  • Τραγούδι, όργανα: Κατίνα Μπιλιούρη
  • Παραγωγή: Αθηναϊκή Σκηνή – Μιχάλης Καλαμπόκης
  • Επικοινωνία: Αντώνης Κοκολάκης
  • Σχέδιο: Soloup
  • Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Αλεξανδρίδου Πέπη, Αποστόλου Ειρήνη, Βαρθαλίτη Σοφία, Γιαλίτσης Πάνος, Δέλγα Πέγκυ, Κορακίδης Αβραάμ, Λημναίος Γιώργος, Μαυρομάτη Δώρα, Μαυρομιχάλη Αννίτα, Μεθενίτη Μαρία, Μπίρμπας Γιώργος, Τάσση Λαμπρίνα, Τσοχαντάρη Όλγα.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Τοποθεσία: Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή. Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13 Αθήνα, έξω από το Μετρό Ακρόπολης.
  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Από το Σάββατο 11 έως την Κυριακή 19 Μαΐου, καθημερινά για 9 μόνο παραστάσεις στις 21:15
  • Πληροφορίες/Κρατήσεις:  www.athstage.gr. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6944718226

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com