Η Ρωσία έπληξε ουκρανικό διυλιστήριο με μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Η Ρωσία έπληξε το διυλιστήριο πετρελαίου του Κρεμεντσούκ στην κεντρική περιφέρεια Πολτάβα της Ουκρανίας στη διάρκεια επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Ντμίτρο Λούνιν.

by Times Newsroom

Οι εργασίες στο διυλιστήριο έχουν προσωρινά σταματήσει, ανέφερε ο κυβερνήτης μέσω της πλατφόρμας Telegram, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Την περασμένη νύκτα, οι Ρώσοι επιτέθηκαν επανειλημμένα στην περιφέρεια Πολτάβα. Το σύστημά μας αντιαεροπορικής άμυνας έκανε καλή δουλειά εναντίον των εχθρικών UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα)», δήλωσε.

Το διυλιστήριο έχει δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις από τη Ρωσία από πέρυσι που οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέρριψαν 17 από τα 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε η Ρωσία στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Ουκρανίας, ανακοινώθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή