Ίλον Μασκ: Έχασε 100 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους

Η βουτιά της μετοχής της Tesla «ροκανίζει» την περιουσία του Μασκ

by Times Newsroom

Πάνω από 100 δισ. δολάρια έχει χάσει ο Ίλον Μασκ από την αρχή του έτους, καθώς οι μετοχές της Tesla Inc. έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Μάλιστα, μόνο τη Δευτέρα έχασε 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά τις απώλειες αυτές ωστόσο,  ο συνιδρυτής της Tesla εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο: σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg  η περιουσία του ανέρχεται σε 169,8 δισ.  δολ. μειωμένη κατά 100,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Σημειώνεται ότι πριν από έναν χρόνο ο πλούτος του είχε φτάσει στα 340 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Twitter

Τον περασμένο μήνα ο Μασκ απέκτησε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία έκτοτε έχει χάσει περίπου το 60% του εργατικού της δυναμικού, εν μέσω μαζικών απολύσεων αλλά και παραιτήσεων.

Οι επενδυτές αναρωτιούνται εάν ο δισεκατομμυριούχος απλώνεται υπερβολικά μεταξύ των διαφόρων εγχειρημάτων υψηλού προφίλ του.

Στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι ο Ίλον Ριβ Μασκ είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα, καθώς και μηχανικός όπως επίσης και εφευρέτης. Γεννήθηκε το 1971.

Τι κατέχει

Ο Μασκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc.

Είναι επίσης και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity και ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των εταιριών Zip2 και PayPal. Κουραστήκατε;

Η περιουσία

Στα μέσα Ιανουαρίου 2021, ο Μασκ έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εκθρονίζοντας τoν διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com